banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Terong saus Terasi - aubergine met een pittige saus van trassie
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Terong saus Terasi
aubergine met een pittige saus van trassie

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 aubergines
4 eetl olie
5 jeruk purut blaadjes
2 tomaten
1/2 eetl zout
2 theel palmsuiker
250 ml water

Haluskan:
bumbu:
15 gedroogde chilies
4 sjalotjes
6 teentjes knoflook
1 eetl trassi

Taburan:
garnering:
2 bosuitjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergines in de lengte tweemaal doormidden en kerf de 8 stukken in. Week de chilies in watm water en laat deze uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de tomaten fijn.
Verhit in een pan de olie en bak de aubergines goudbruin, schep uit de pan en zet deze apart. Voeg dan de bumbu en de jeruk purut toe en bak dit voor 2 minuten.
Voeg dan de tomaten, het zout, de palmsuiker en het water toe en breng aan de kook. Dan zachtjes laten sudderen totdat de tomaat zaxht is geworden. Vervolgens de aubergine toevoegen en breng aan de kook. Dan zachtjes leten sudderen totdat de aubergines gaar zijn en de saus is ingedikt.
Garneer de aubergines met de fijn gesneden bosuitjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39556137