Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Hati Kemangi Cabai Hijau - lever met groene pepers en basilicum

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Hati Kemangi Cabai Hijau
lever met groene pepers en basilicum


Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr lever (rund)
1 bosje kemangi
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 salam blad
4 groenel lomboks
4 groene rawits
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
250 ml water
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in stukjes van 1,5x1,5 cm. Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de salam en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de rawits toe en bak voor 1 minuut. Dan de lever toevoegen en bak voor 2 minuten. Voeg dan de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Schep dan de kemangi blaadjes erdoor en alles gaar is serveer.

noot: eventueel kan eerst de lever gekookt worden in weinig water voordat deze in stukjes gesneden wordt.



Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411252