banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 8 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Hati Kemangi Cabai Hijau - lever met groene pepers en basilicum
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hati Kemangi Cabai Hijau
lever met groene pepers en basilicum


Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr lever (rund)
1 bosje kemangi
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 salam blad
4 groenel lomboks
4 groene rawits
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
250 ml water
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in stukjes van 1,5x1,5 cm. Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de salam en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de rawits toe en bak voor 1 minuut. Dan de lever toevoegen en bak voor 2 minuten. Voeg dan de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Schep dan de kemangi blaadjes erdoor en alles gaar is serveer.

noot: eventueel kan eerst de lever gekookt worden in weinig water voordat deze in stukjes gesneden wordt.



Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 58 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39530902