Tumis Telur Ceplok
gesauteerde gebakken ei
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eieren
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 salam blad
1 tomaat
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 takje bieslook
2 theel asemwater
100 ml water
2 eetl olie
boter
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de boter en bak de eieren aan 1 kant en laat de dooier heel. Zet apart. Snijd de sjalotjes, de lomboks en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaat in partjes en de bieslook in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak dit 2 minuten. Dan de kecap, het zout en de peper toevoegen en meng alles. Vervolgens voorzichtig de eieren toevoegen gevolgd door het water. Laat het geheel langzaam gaar worden. Meng de bieslook en het asemwater erdoor en serveer.