Stoofpot van geitenvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr geit (hart, -lever, -pens, -krabbetjes, enz.)
2000 ml water
3 serehstengels
3 eetl. olie
3 salam blad
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 cm kunyit (kurkuma)
3 theel, ketumbar
2 theel jinten
1 theel, witte peper
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de ketumbar, de jinten en de kunyit droog in een koekepan en wrijf of maal dit daarna met de overige ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en kook hierin het vlees voor 1 uur. Laat het vlees daarna uitlekken en snijd het in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de salam en de sereh toe en bak dit alles nog 2 minuten door. Dan het vlees toevoegen en het geheel nog 5 minuten doorbakkane. Vervolgens het zout en de bouillon toevoegen en dit alles nog 25 minuten zachtjes laten sudderen.
ingrediënten:
1000 gr geit (hart, -lever, -pens, -krabbetjes, enz.)
2000 ml water
3 serehstengels
3 eetl. olie
3 salam blad
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 cm kunyit (kurkuma)
3 theel, ketumbar
2 theel jinten
1 theel, witte peper
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de ketumbar, de jinten en de kunyit droog in een koekepan en wrijf of maal dit daarna met de overige ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en kook hierin het vlees voor 1 uur. Laat het vlees daarna uitlekken en snijd het in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de salam en de sereh toe en bak dit alles nog 2 minuten door. Dan het vlees toevoegen en het geheel nog 5 minuten doorbakkane. Vervolgens het zout en de bouillon toevoegen en dit alles nog 25 minuten zachtjes laten sudderen.