Tengkleng Klewer
stoofpot van lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten;
500 gr lamsrack
500 gr slachtafval
4 cm jahe
4 cm laos
2 sereh/citroengras
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
3 cm kaneel
6 kruidnagels
1 theel zout
3 eetl kecap manis
1000 ml gekookt water
4 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
7 teentjes knoflook
6 cm kunyit
6 kemiri noten
1 nootmuskaat (heel)
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan voldoende water en kook het lamsrack voor 3-5 minuten en schuim af. Schep het lamsrack uit de pan en zet apart. Snijd het slachtafval in kleine stukjes en kook dit ook voor 3-5 minuten en schuim af en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe, de laos, de sereh, de jeruk purut, de salam, de kaneel en de kruidnagels voor 5 minuten. Voeg dan het lamsrack en het slachtafval toe en meng alles goed.
Dan het gekookte water toevoegen en breng aan de kook. Daarna zachtjes laten sudderen totdat het geheel gaar is geworden. Schep dan het zout en de kecap erdoor. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kepiting Telur Asin - krab in eiersaus
- Gaco - rundvlees met kokos
- Acar ketimun 5
- Tjolo-Tjolo - gebakken vis in een pittige ketjapsaus
- Sateh lilit 2 - Saté van vis en garnalen
- Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes
- Acar Sayur - atjar/pickle van groenten
- Szechuan roerbak van oesterzwammen
- Tempe Kuah Kecap - tempe in een kecapsaus
- Smoor Jawa - Javaanse gestoofde runderlappen
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...