Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Tengkleng Klewer - stoofpot van lamsvlees

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Tengkleng Klewer
stoofpot van lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten;
500 gr lamsrack
500 gr slachtafval
4 cm jahe
4 cm laos
2 sereh/citroengras
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
3 cm kaneel
6 kruidnagels
1 theel zout
3 eetl kecap manis
1000 ml gekookt water
4 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
7 teentjes knoflook
6 cm kunyit
6 kemiri noten
1 nootmuskaat (heel)

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan voldoende water en kook het lamsrack voor 3-5 minuten en schuim af. Schep het lamsrack uit de pan en zet apart. Snijd het slachtafval in kleine stukjes en kook dit ook voor 3-5 minuten en schuim af en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe, de laos, de sereh, de jeruk purut, de salam, de kaneel en de kruidnagels voor 5 minuten. Voeg dan het lamsrack en het slachtafval toe en meng alles goed.
Dan het gekookte water toevoegen en breng aan de kook. Daarna zachtjes laten sudderen totdat het geheel gaar is geworden. Schep dan het zout en de kecap erdoor. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 130 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41017652