logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tengkleng Klewer
stoofpot van lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten;
500 gr lamsrack
500 gr slachtafval
4 cm jahe
4 cm laos
2 sereh/citroengras
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
3 cm kaneel
6 kruidnagels
1 theel zout
3 eetl kecap manis
1000 ml gekookt water
4 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
7 teentjes knoflook
6 cm kunyit
6 kemiri noten
1 nootmuskaat (heel)

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan voldoende water en kook het lamsrack voor 3-5 minuten en schuim af. Schep het lamsrack uit de pan en zet apart. Snijd het slachtafval in kleine stukjes en kook dit ook voor 3-5 minuten en schuim af en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe, de laos, de sereh, de jeruk purut, de salam, de kaneel en de kruidnagels voor 5 minuten. Voeg dan het lamsrack en het slachtafval toe en meng alles goed.
Dan het gekookte water toevoegen en breng aan de kook. Daarna zachtjes laten sudderen totdat het geheel gaar is geworden. Schep dan het zout en de kecap erdoor. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 102 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154179