banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 15 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 26 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Tengkleng Klewer
stoofpot van lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten;
500 gr lamsrack
500 gr slachtafval
4 cm jahe
4 cm laos
2 sereh/citroengras
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
3 cm kaneel
6 kruidnagels
1 theel zout
3 eetl kecap manis
1000 ml gekookt water
4 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
7 teentjes knoflook
6 cm kunyit
6 kemiri noten
1 nootmuskaat (heel)

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan voldoende water en kook het lamsrack voor 3-5 minuten en schuim af. Schep het lamsrack uit de pan en zet apart. Snijd het slachtafval in kleine stukjes en kook dit ook voor 3-5 minuten en schuim af en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe, de laos, de sereh, de jeruk purut, de salam, de kaneel en de kruidnagels voor 5 minuten. Voeg dan het lamsrack en het slachtafval toe en meng alles goed.
Dan het gekookte water toevoegen en breng aan de kook. Daarna zachtjes laten sudderen totdat het geheel gaar is geworden. Schep dan het zout en de kecap erdoor. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36500294