Tengkleng Kambing
gestoofd gekruid lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lamsvlees
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 salam blad
6 jeruk purut blaadjes
3 theel palmsuiker
1500 ml water
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 cm kunyit
4 kemiri noten, geroosterd
1 theel zout
1 theel peper
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken van 4 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Dan de palmsuiker toevoegen en meng goed.
Vervolgens het vlees toevoegen en bak dit rondom bruin. Dan het water toevoegen en beeng het aan de kook.
Dan op laag vuur en afgelsoten het vlees verder laten sudderen totdat het gaar is geworden en totdat de olie/vet vrijkomt. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sumpia - andere loempia
- Szechuan Peper Kip
- See Yao Gai - 豉油鸡 in sojasaus gestoofde kip
- Pekingeend
- Lo Mai Gai - Nuò Mǐ Jī - 糯米鸡 - kip met rijst in lotusblad
- Doenjang jjigae 된장찌개 - stoofpotje van rundvlees
- Kou Shui Ji - 口水鸡 - gestoofde kip in een kruidige en pittige saus
- Da Pan Ji - 大盘鸡 - kip met brede mie
- Gestoomde kip met shiitake - 香菇蒸鸡
- Dakdoritang 닭도리탕 - pittige stoofpot met kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...