Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Tengkleng Kambing - gestoofd gekruid lamsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tengkleng Kambing
gestoofd gekruid lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lamsvlees
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 salam blad
6 jeruk purut blaadjes
3 theel palmsuiker
1500 ml water
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 cm kunyit
4 kemiri noten, geroosterd
1 theel zout
1 theel peper

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken van 4 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Dan de palmsuiker toevoegen en meng goed.
Vervolgens het vlees toevoegen en bak dit rondom bruin. Dan het water toevoegen en beeng het aan de kook.
Dan op laag vuur en afgelsoten het vlees verder laten sudderen totdat het gaar is geworden en totdat de olie/vet vrijkomt. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 107 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42100489