logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Tengkleng Kambing
gestoofd gekruid lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lamsvlees
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 salam blad
6 jeruk purut blaadjes
3 theel palmsuiker
1500 ml water
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 cm kunyit
4 kemiri noten, geroosterd
1 theel zout
1 theel peper

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken van 4 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Dan de palmsuiker toevoegen en meng goed.
Vervolgens het vlees toevoegen en bak dit rondom bruin. Dan het water toevoegen en beeng het aan de kook.
Dan op laag vuur en afgelsoten het vlees verder laten sudderen totdat het gaar is geworden en totdat de olie/vet vrijkomt. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 99 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397679