banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 20 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Manok pansoh
Gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 serehstengels
3 kunyit blad
zout naar smaak
2 theel zout
1 bosje cassave blad
6 cm gember (jahe/djahé)
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
100 gr kokospalmscheuten (umbut kepala)
bananenblad/aluminiumfolie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de sereh tot een pasta en snijd het kunyitblad in dunne reepjes. Meng dit met het zout naar smaak, de sereh en het vlees en laat dit 45 minuten intrekken. Leg daarna alleen de stukjes kip apart. Snijd het cassaveblad in reepjes en meng dit met de theel zout. Wrijf of maal dit daarna grof. Snijd de sjalotten, de knoflook, de gember in dunne plakjes. Meng dit met zout naar smaak en snijd de palmscheuten in dunne reepjes. Meng daarna het vlees met alle ingrediënten. Rol het mengsel op in bananenblad en rooster dit langzaam boven een houtkoolvuurtjes in 1 uur gaar
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 80 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36248297