banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Manok pansoh - Gekruide kip
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Manok pansoh
Gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 serehstengels
3 kunyit blad
zout naar smaak
2 theel zout
1 bosje cassave blad
6 cm gember (jahe/djahé)
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
100 gr kokospalmscheuten (umbut kepala)
bananenblad/aluminiumfolie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de sereh tot een pasta en snijd het kunyitblad in dunne reepjes. Meng dit met het zout naar smaak, de sereh en het vlees en laat dit 45 minuten intrekken. Leg daarna alleen de stukjes kip apart. Snijd het cassaveblad in reepjes en meng dit met de theel zout. Wrijf of maal dit daarna grof. Snijd de sjalotten, de knoflook, de gember in dunne plakjes. Meng dit met zout naar smaak en snijd de palmscheuten in dunne reepjes. Meng daarna het vlees met alle ingrediënten. Rol het mengsel op in bananenblad en rooster dit langzaam boven een houtkoolvuurtjes in 1 uur gaar
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 173 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38849235