Taoco Tempe Bumbu Santan
gebakken tempe in een romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr tempe
250 ml kokosmelk
2 cm lengkuas/laos
2 salam blad
3 eetl taoco
100 gr geraspte kokos
1/4 theel zout
1 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kencur
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan olie en bak de tempe halfgaar en goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de salam, de taoco en de tempe toe en meng goed. Vervolgens de kokosmelk, de geraspte kokos, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het verder gaar en todat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur Kojo - Sajoer van aubergines met rundvlees
- Phad Phet Neua - rundvlees reepjes in rode curry saus
- Ayam Bakar Bumbu Rujak - geroosterde in pittig gekruide kokosmelk gestoofde kip
- Lodeh kluwih - broodvrucht met saus
- Moo Shu - 木樨肉 - roerbak van varkensvlees
- Pengat tahu - tahu en sperziebonen gestoofd in kokosmelk
- Singit - in gekruid kokosmelk gestoofd rundvlees uit Jepara
- Kare Ikan
- Sateh Babi 6
- Smoor lidah
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...