logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Taoco Tempe Bumbu Santan
gebakken tempe in een romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr tempe
250 ml kokosmelk
2 cm lengkuas/laos
2 salam blad
3 eetl taoco
100 gr geraspte kokos
1/4 theel zout
1 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kencur

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan olie en bak de tempe halfgaar en goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de salam, de taoco en de tempe toe en meng goed. Vervolgens de kokosmelk, de geraspte kokos, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het verder gaar en todat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 58 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176133