Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Opor Daging - gestoofd rundvlees met ananas en aardappel

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Opor Daging
gestoofd rundvlees met ananas en aardappel

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (schenkel)
100 gr ananas
200 gr aardappel
2 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
200 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 kokosnoot)
700 ml dunne kokosmelk (encer, van 1 kokosnoot)
1/2 theel azijn
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel terasi/trasi, geroosterd
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Snijd de ananas in blokjes. Snijd de aardappel in blokjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en bak de aardappel bruin en zet apart.
Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met de lengkuas, de bumbu en het vlees en kook totdat het vlees vrijwel gaar is geworden.
Voeg dan de ananas, de aardappel, de lomboks en de dikke kokosmelk toe en kook het geheel gaar en totdat de saus is ingedikt. Meng dan de azijn erdoor en kook nog kort. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 259 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251644