Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Opor Daging - gestoofd rundvlees met ananas en aardappel

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Opor Daging
gestoofd rundvlees met ananas en aardappel

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (schenkel)
100 gr ananas
200 gr aardappel
2 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
200 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 kokosnoot)
700 ml dunne kokosmelk (encer, van 1 kokosnoot)
1/2 theel azijn
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel terasi/trasi, geroosterd
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Snijd de ananas in blokjes. Snijd de aardappel in blokjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en bak de aardappel bruin en zet apart.
Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met de lengkuas, de bumbu en het vlees en kook totdat het vlees vrijwel gaar is geworden.
Voeg dan de ananas, de aardappel, de lomboks en de dikke kokosmelk toe en kook het geheel gaar en totdat de saus is ingedikt. Meng dan de azijn erdoor en kook nog kort. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 167 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40920438