Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
1 Comment
Opor Daging - gestoofd rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Opor Daging
gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. riblappen,
3 eetl. olie,
1 serehstengel (citroengras), gekneusd
2 salamblaadjes,
zout,
75 ml dikke kokoksmelk (santen asli),
200 ml water

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten,
2 teentjes knoflook,
3 cm gember (jahe/djahé),
1 theel.ketumbar,
1/2 theel djinten.
2,5 cm kentjoer,
2,5 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit daarin de boemboe en de sereh. Voeg dan het vlees toe en bak dit bruin. Voeg de salamblaadjes en het water toe en laat het vlees gaar stoven. Voeg als het vlees bijna gaar is de kokosmelk toe
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Bernard · 3 years ago
    Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261806