banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Kalio Ikan Tenggiri - gebakken vis in gekruide romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kalio Ikan Tenggiri
gebakken vis in gekruide romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 grote ikan tenggiri / makreel
2 eetl limoen, sap
1 theel zout
1/2 theel peper
4 jeruk purut blaadjes
2 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1/2 theel peper
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit, geroosterd
2 rode lomboks
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon. Snijd deze in 5 stukken en wrijf deze in met het limoensap, de peper en het zout en laat dit 15 minuten marineren. Verhit in een pan de olie en bak de vis en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan wat van de gebruikte olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, het kunyit blad en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en brreng aan de kook.
Dan de peper, het zout, de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de vis toevoegen en kook totdat het geheel gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 131 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40591985