gebakken vis in gekruide romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 grote ikan tenggiri / makreel
2 eetl limoen, sap
1 theel zout
1/2 theel peper
4 jeruk purut blaadjes
2 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1/2 theel peper
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit, geroosterd
2 rode lomboks
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon. Snijd deze in 5 stukken en wrijf deze in met het limoensap, de peper en het zout en laat dit 15 minuten marineren. Verhit in een pan de olie en bak de vis en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan wat van de gebruikte olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, het kunyit blad en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en brreng aan de kook.
Dan de peper, het zout, de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de vis toevoegen en kook totdat het geheel gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.