zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Ayam Penyet Wangi Kemangi - geurig gebakken pittige kip
- Ayam Kuluyuk - gebakken kip in zoetzure saus
- Hati Sapi Masak Kecap Gurih - lever in romige kruidige saus
- Kare tahu
- Sambal Megoreng - sambal, gebakken
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Pempek ada'an - Visdeeg met ei
- Selada Tahu Buah Segar - Salade van tahu met fruit
- Ayam Goreng Lengkuas - gebakken kip met laos
Kalio Ikan Tenggiri - gebakken vis in gekruide romige saus


Kalio Ikan Tenggiri
gebakken vis in gekruide romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 grote ikan tenggiri / makreel
2 eetl limoen, sap
1 theel zout
1/2 theel peper
4 jeruk purut blaadjes
2 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1/2 theel peper
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit, geroosterd
2 rode lomboks
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon. Snijd deze in 5 stukken en wrijf deze in met het limoensap, de peper en het zout en laat dit 15 minuten marineren. Verhit in een pan de olie en bak de vis en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan wat van de gebruikte olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, het kunyit blad en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en brreng aan de kook.
Dan de peper, het zout, de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de vis toevoegen en kook totdat het geheel gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.
gebakken vis in gekruide romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 grote ikan tenggiri / makreel
2 eetl limoen, sap
1 theel zout
1/2 theel peper
4 jeruk purut blaadjes
2 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1/2 theel peper
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit, geroosterd
2 rode lomboks
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon. Snijd deze in 5 stukken en wrijf deze in met het limoensap, de peper en het zout en laat dit 15 minuten marineren. Verhit in een pan de olie en bak de vis en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan wat van de gebruikte olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, het kunyit blad en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en brreng aan de kook.
Dan de peper, het zout, de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de vis toevoegen en kook totdat het geheel gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.