Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 13 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Kalio Ikan Tenggiri - gebakken vis in gekruide romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kalio Ikan Tenggiri
gebakken vis in gekruide romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 grote ikan tenggiri / makreel
2 eetl limoen, sap
1 theel zout
1/2 theel peper
4 jeruk purut blaadjes
2 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1/2 theel peper
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit, geroosterd
2 rode lomboks
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon. Snijd deze in 5 stukken en wrijf deze in met het limoensap, de peper en het zout en laat dit 15 minuten marineren. Verhit in een pan de olie en bak de vis en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan wat van de gebruikte olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, het kunyit blad en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en brreng aan de kook.
Dan de peper, het zout, de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de vis toevoegen en kook totdat het geheel gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 99 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41435533