zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Cah Buncis Jamur Tiram - sperziebonen met oesterzwammen in kruidige saus
- Goong Yaam - gekruide garnalensalade
- Pindang Kuning
- Por Pei - eenvoudige loempia's met gehakt
- Gungjung Tteokbokki - rijstcake met groenten en saus
- Toyo't Kalamansi - limoen soja chili dip
- Begedel Cabe - pittige rundvlees croquetten
- Sate Ayam Ubud - kipsate uit Bali
- Sambal Goreng Prentil - Gehaktballetjes en petehbonen in kruidige kokosmelksaus
- Kare Ayam Medan - pittige kip
Nasi Goreng Bahari - gebakken rijst met zeevruchten


Nasi Goreng Bahari
gebakken rijst met zeevruchten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr gekookte rijst
250 gr garnalen, gepeld
3 krabben, gekookt
1 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
5 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 rode lomboks
7 teentjes knoflook
1/2 theel zout
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng
komkommerschijfjes
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze totdat deze rood worden. Voeg dan het krabvlees toe. Vervolgens de rijst en de kecaps toevoegen en het geheel bakken todat alles goed is gemend en heet is geworden. Garneer het met de bawang goreng en de komkommer en serveer.
gebakken rijst met zeevruchten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr gekookte rijst
250 gr garnalen, gepeld
3 krabben, gekookt
1 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
5 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 rode lomboks
7 teentjes knoflook
1/2 theel zout
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng
komkommerschijfjes
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze totdat deze rood worden. Voeg dan het krabvlees toe. Vervolgens de rijst en de kecaps toevoegen en het geheel bakken todat alles goed is gemend en heet is geworden. Garneer het met de bawang goreng en de komkommer en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.