Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam ungkep - in kokosmelk gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam ungkep
in kokosmelk gestoofde kip
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel
3 salamblaadjes
250 ml kokosmelk
1 eetl. gula djawa (palmsuiker)
olie

Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
6 cm kunjit
3 cm laos
1 theel ketoembar
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Maak de kip schoon en snijd deze in stukken. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de kunjit, de laos, de ketoembar fijn tot een boemboe (pasta). Voeg eventueel zout naar smaak toe en kneus vervolgens de serehstengel.
Fruit de boemboe in een wok/wadjan met wat olie en de serehstengel met de salamblaadjes voor zo'n 3 minuten. Voeg de kip toe en bak dit nog zo'n 3 minuten. Voeg vervolgens de kokosmelk en de gula djawa toe en laat dit sudderen totdat de kokosmelk verdampt is.
Haal de kip uit de pan en bak dit bruin in hete olie. Ontbeen de kip daarna en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 240 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42083696