banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 18 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 28 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam ungkep
in kokosmelk gestoofde kip
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel
3 salamblaadjes
250 ml kokosmelk
1 eetl. gula djawa (palmsuiker)
olie

Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
6 cm kunjit
3 cm laos
1 theel ketoembar
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Maak de kip schoon en snijd deze in stukken. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de kunjit, de laos, de ketoembar fijn tot een boemboe (pasta). Voeg eventueel zout naar smaak toe en kneus vervolgens de serehstengel.
Fruit de boemboe in een wok/wadjan met wat olie en de serehstengel met de salamblaadjes voor zo'n 3 minuten. Voeg de kip toe en bak dit nog zo'n 3 minuten. Voeg vervolgens de kokosmelk en de gula djawa toe en laat dit sudderen totdat de kokosmelk verdampt is.
Haal de kip uit de pan en bak dit bruin in hete olie. Ontbeen de kip daarna en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 98 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36239810