banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Ayam ungkep - in kokosmelk gestoofde kip
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam ungkep
in kokosmelk gestoofde kip
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel
3 salamblaadjes
250 ml kokosmelk
1 eetl. gula djawa (palmsuiker)
olie

Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
6 cm kunjit
3 cm laos
1 theel ketoembar
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Maak de kip schoon en snijd deze in stukken. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de kunjit, de laos, de ketoembar fijn tot een boemboe (pasta). Voeg eventueel zout naar smaak toe en kneus vervolgens de serehstengel.
Fruit de boemboe in een wok/wadjan met wat olie en de serehstengel met de salamblaadjes voor zo'n 3 minuten. Voeg de kip toe en bak dit nog zo'n 3 minuten. Voeg vervolgens de kokosmelk en de gula djawa toe en laat dit sudderen totdat de kokosmelk verdampt is.
Haal de kip uit de pan en bak dit bruin in hete olie. Ontbeen de kip daarna en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 101 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39070818