logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Tuturaga
geurige kip kerry schotel

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
1/2 theel zout
3 eetl limoensap
5 eetl olie
2 pandan bladeren
2 sereh strengels
5 jeruk purut blaadjes
2 jinten blad
2 eieren
250 ml water
5 takjes bieslook
1 theel palmsuiker

Haluskan:
boemboe:
9 rode rawits
6 teentjes knoflook
9 sjalotten
5 cm jahe
5 cm kunyit
8 kemiri noten
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukjes, de pandan bladeren en bieslook in stukjes, de sereh fijn en hak de jinten bladeren grof. Wrijf de kiop in met 1 eetl limoensap en het zout en laat dit 20 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe, de sereh, de pandan, de jeruk purut en de jinten bladeren voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze half gaar. Klop de eieren licht op en meng deze erdoor en voeg dan het water toe. Laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt. Roer dan het limoensap, de palmsuiker en de bieslook erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 67 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154427