banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Ayam Tuturaga - geurige kip kerry schotel

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Tuturaga
geurige kip kerry schotel

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
1/2 theel zout
3 eetl limoensap
5 eetl olie
2 pandan bladeren
2 sereh strengels
5 jeruk purut blaadjes
2 jinten blad
2 eieren
250 ml water
5 takjes bieslook
1 theel palmsuiker

Haluskan:
boemboe:
9 rode rawits
6 teentjes knoflook
9 sjalotten
5 cm jahe
5 cm kunyit
8 kemiri noten
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukjes, de pandan bladeren en bieslook in stukjes, de sereh fijn en hak de jinten bladeren grof. Wrijf de kiop in met 1 eetl limoensap en het zout en laat dit 20 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe, de sereh, de pandan, de jeruk purut en de jinten bladeren voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze half gaar. Klop de eieren licht op en meng deze erdoor en voeg dan het water toe. Laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt. Roer dan het limoensap, de palmsuiker en de bieslook erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 145 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40568922