1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...
cheffie
Selamat Makan
Abon Abon in Joomla Article

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Tuturaga
geurige kip kerry schotel

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
1/2 theel zout
3 eetl limoensap
5 eetl olie
2 pandan bladeren
2 sereh strengels
5 jeruk purut blaadjes
2 jinten blad
2 eieren
250 ml water
5 takjes bieslook
1 theel palmsuiker

Haluskan:
boemboe:
9 rode rawits
6 teentjes knoflook
9 sjalotten
5 cm jahe
5 cm kunyit
8 kemiri noten
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukjes, de pandan bladeren en bieslook in stukjes, de sereh fijn en hak de jinten bladeren grof. Wrijf de kiop in met 1 eetl limoensap en het zout en laat dit 20 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe, de sereh, de pandan, de jeruk purut en de jinten bladeren voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze half gaar. Klop de eieren licht op en meng deze erdoor en voeg dan het water toe. Laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt. Roer dan het limoensap, de palmsuiker en de bieslook erdoor en serveer.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34812898