geurige kip kerry schotel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
1/2 theel zout
3 eetl limoensap
5 eetl olie
2 pandan bladeren
2 sereh strengels
5 jeruk purut blaadjes
2 jinten blad
2 eieren
250 ml water
5 takjes bieslook
1 theel palmsuiker
Haluskan:
boemboe:
9 rode rawits
6 teentjes knoflook
9 sjalotten
5 cm jahe
5 cm kunyit
8 kemiri noten
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukjes, de pandan bladeren en bieslook in stukjes, de sereh fijn en hak de jinten bladeren grof. Wrijf de kiop in met 1 eetl limoensap en het zout en laat dit 20 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe, de sereh, de pandan, de jeruk purut en de jinten bladeren voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze half gaar. Klop de eieren licht op en meng deze erdoor en voeg dan het water toe. Laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt. Roer dan het limoensap, de palmsuiker en de bieslook erdoor en serveer.