Recente reacties

Shaun 3 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Ayam Tuturaga - geurige kip kerry schotel

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Ayam Tuturaga
geurige kip kerry schotel

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
1/2 theel zout
3 eetl limoensap
5 eetl olie
2 pandan bladeren
2 sereh strengels
5 jeruk purut blaadjes
2 jinten blad
2 eieren
250 ml water
5 takjes bieslook
1 theel palmsuiker

Haluskan:
boemboe:
9 rode rawits
6 teentjes knoflook
9 sjalotten
5 cm jahe
5 cm kunyit
8 kemiri noten
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukjes, de pandan bladeren en bieslook in stukjes, de sereh fijn en hak de jinten bladeren grof. Wrijf de kiop in met 1 eetl limoensap en het zout en laat dit 20 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe, de sereh, de pandan, de jeruk purut en de jinten bladeren voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze half gaar. Klop de eieren licht op en meng deze erdoor en voeg dan het water toe. Laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt. Roer dan het limoensap, de palmsuiker en de bieslook erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 283 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41184656