banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Ayam Tururuga - in kokosmelk gestoofde pittige kip uit Noord Sulawesi
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Tururuga
in kokosmelk gestoofde pittige kip uit Noord Sulawesi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoensap
2 theel zout
3 pandan bladeren
8 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
500 ml santen cair
1 theel palmsuiker
100 ml santen asli
2 bosjes kemangi
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 kemiri noten
3 cm kunyit
5 rode rawits
3 rode lomboks
11 sjalotjes
3 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken en marineer deze met het limoensap en 1 theel zout en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de pandan in stukjes van 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de jeruk purut, de pandan en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom. Dan de santen cair samen met het zout en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de santen asli toevoegen en roer totdat de kip gaar is. Vervolgens de kemangi blaadjes er door scheppen en serveer.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 140 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40584917