1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Connie 4 days ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 3 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 3 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 3 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Tururuga
in kokosmelk gestoofde pittige kip uit Noord Sulawesi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoensap
2 theel zout
3 pandan bladeren
8 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
500 ml santen cair
1 theel palmsuiker
100 ml santen asli
2 bosjes kemangi
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 kemiri noten
3 cm kunyit
5 rode rawits
3 rode lomboks
11 sjalotjes
3 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken en marineer deze met het limoensap en 1 theel zout en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de pandan in stukjes van 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de jeruk purut, de pandan en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom. Dan de santen cair samen met het zout en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de santen asli toevoegen en roer totdat de kip gaar is. Vervolgens de kemangi blaadjes er door scheppen en serveer.
 
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 82 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35877577