banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Ayam Tururuga - in kokosmelk gestoofde pittige kip uit Noord Sulawesi
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Tururuga
in kokosmelk gestoofde pittige kip uit Noord Sulawesi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoensap
2 theel zout
3 pandan bladeren
8 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
500 ml santen cair
1 theel palmsuiker
100 ml santen asli
2 bosjes kemangi
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 kemiri noten
3 cm kunyit
5 rode rawits
3 rode lomboks
11 sjalotjes
3 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken en marineer deze met het limoensap en 1 theel zout en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de pandan in stukjes van 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de jeruk purut, de pandan en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom. Dan de santen cair samen met het zout en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de santen asli toevoegen en roer totdat de kip gaar is. Vervolgens de kemangi blaadjes er door scheppen en serveer.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 264 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39095972