Ayam Tumis Weijen
roerbak van kip met sesamzaad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kipfilet
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 eetl kecap manis
1 theel sesamolie
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/4 theel peper
200 ml water
2 eetl olie
Taburan:
garnering:
1 theel sesam zaad
Cara mebuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 2x2 cm evenals de lomboks. Hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de lomboks voor 2 minuten en schep uit de pan. Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de kecap en het water toevoegen en kook de kip verder gaar. Vervolgens de lomboks/knoflook, de sesamolie, het zout, de palmsuiker en de peper toevoegen en meng alles goed. Strooi het sesamzaad erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Paha Ayam Bakar - geroosterde kip in kruidige saus
- Udang Masak Kari - gebakken garnalen in lichte kerriesaus
- Sambal bubuk kering ebbie
- Keling Ikan Kerrie
- Tumis Sayur Campur
- Paag Tom Gathi - in kokosmelk gekookte groente
- Pisang rai 2 - Gekookte banaan gewenteld in geraspte kokos
- Sayur asem 2 - sajoer met groenten
- Pepes Cumi Pedas - pittig gekruide gestoomde inktvis
- Estofado - stoofschotel van varkensvlees
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...