Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Nasi Bakar Bandeng Pedas - pittig geroosterde rijst met vis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Bakar Bandeng Pedas
pittig geroosterde rijst met vis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan bandeng / rode poon
7 takjes kemangi
5 rode rawits
50 ml water
2 eetl olie
5 bananen blad
biteng

Bahan nasi:
ingrediënten nasi:
300 gr rijst
1 salam blad
1 sereh/citroengras
1 theel zout
500 ml kokosmelk

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
4 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en hak deze grof in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met het zout, de salam en de sereh en breng het al roerend tot aan het kookpunt. Voeg dan de rijst toe en roer totdat alles goed gemengd en geabsorbeerd is. Stoom de rijst daarna in 40 minuten gaar.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het water toe en meng. Vervolgens de vis toevoegen en meng alles goed.
Verdeel de rijst en het vismengsel in 5 porties. Leg op elk bananen blad een portie vismengsel, daarop een rawits en kemangi en daarop de rijst. Vouw het bananenblad dicht als een pakketje en zet het vast met de biteng.
Rooster de pakketjes boven een houtskoolvuurtje in 10 minuten gaar en totdat de geur vrijkomt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 153 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41016024