banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Nasi Bakar Bandeng Pedas
pittig geroosterde rijst met vis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan bandeng / rode poon
7 takjes kemangi
5 rode rawits
50 ml water
2 eetl olie
5 bananen blad
biteng

Bahan nasi:
ingrediënten nasi:
300 gr rijst
1 salam blad
1 sereh/citroengras
1 theel zout
500 ml kokosmelk

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
4 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en hak deze grof in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met het zout, de salam en de sereh en breng het al roerend tot aan het kookpunt. Voeg dan de rijst toe en roer totdat alles goed gemengd en geabsorbeerd is. Stoom de rijst daarna in 40 minuten gaar.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het water toe en meng. Vervolgens de vis toevoegen en meng alles goed.
Verdeel de rijst en het vismengsel in 5 porties. Leg op elk bananen blad een portie vismengsel, daarop een rawits en kemangi en daarop de rijst. Vouw het bananenblad dicht als een pakketje en zet het vast met de biteng.
Rooster de pakketjes boven een houtskoolvuurtje in 10 minuten gaar en totdat de geur vrijkomt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 125 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36640275