banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Nasi Bakar Bandeng Pedas
pittig geroosterde rijst met vis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan bandeng / rode poon
7 takjes kemangi
5 rode rawits
50 ml water
2 eetl olie
5 bananen blad
biteng

Bahan nasi:
ingrediënten nasi:
300 gr rijst
1 salam blad
1 sereh/citroengras
1 theel zout
500 ml kokosmelk

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
4 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en hak deze grof in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met het zout, de salam en de sereh en breng het al roerend tot aan het kookpunt. Voeg dan de rijst toe en roer totdat alles goed gemengd en geabsorbeerd is. Stoom de rijst daarna in 40 minuten gaar.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het water toe en meng. Vervolgens de vis toevoegen en meng alles goed.
Verdeel de rijst en het vismengsel in 5 porties. Leg op elk bananen blad een portie vismengsel, daarop een rawits en kemangi en daarop de rijst. Vouw het bananenblad dicht als een pakketje en zet het vast met de biteng.
Rooster de pakketjes boven een houtskoolvuurtje in 10 minuten gaar en totdat de geur vrijkomt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 58 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36250827