1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 2 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 5 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Nasi Bakar Bandeng Pedas
pittig geroosterde rijst met vis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan bandeng / rode poon
7 takjes kemangi
5 rode rawits
50 ml water
2 eetl olie
5 bananen blad
biteng

Bahan nasi:
ingrediënten nasi:
300 gr rijst
1 salam blad
1 sereh/citroengras
1 theel zout
500 ml kokosmelk

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
4 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en hak deze grof in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met het zout, de salam en de sereh en breng het al roerend tot aan het kookpunt. Voeg dan de rijst toe en roer totdat alles goed gemengd en geabsorbeerd is. Stoom de rijst daarna in 40 minuten gaar.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het water toe en meng. Vervolgens de vis toevoegen en meng alles goed.
Verdeel de rijst en het vismengsel in 5 porties. Leg op elk bananen blad een portie vismengsel, daarop een rawits en kemangi en daarop de rijst. Vouw het bananenblad dicht als een pakketje en zet het vast met de biteng.
Rooster de pakketjes boven een houtskoolvuurtje in 10 minuten gaar en totdat de geur vrijkomt.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 72 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35765362