Daging Masak Kecap
rundvlees in een lichte kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundvlees (schenkel)
5 jeruk purut blaadjes
1 tomaat
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
2 theel palmsuiker
500 ml water
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 cm laos
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 sereh stengels
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en de tomaat fijn.Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze kort. Dan de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng alles. Vervolgens het water toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is geworden.