Daging Masak Kecap
rundvlees in een kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees (schenkel)
1000 ml water
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 steranijs
3 kruidnagels
2 cm kaneel
2 eetl kecap manis
2 theel kecap asin
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel asamwater
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook idt gaar. Bewaar 500 ml bouillon. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de steranijs, de kruidnagels en de kaneel voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Dan de kecaps, het zout en de peper toevoegen en meng goed. Giet vervolgens de bouillon en het asamwater toe en kook totdat alles gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Hagape Daging 3 - rundvlees met kokos
- zoetzure soep met cellofaan mie - 酸辣粉
- Tumis Sawi Jamur Padi - roerbak van kool met champignonsaus
- Tahu Bakso
- Semur Sapi Polos - gekruid gestoofd rundvlees
- Pasteitjes
- Sambal Terasi - sambal van trasi
- Kue Pisang - bananencake
- Seulincah - gekruide vruchtensalade
- Basoh - vleesballetjes met saus
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...