rundvlees in een kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees (schenkel)
1000 ml water
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 steranijs
3 kruidnagels
2 cm kaneel
2 eetl kecap manis
2 theel kecap asin
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel asamwater
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook idt gaar. Bewaar 500 ml bouillon. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de steranijs, de kruidnagels en de kaneel voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Dan de kecaps, het zout en de peper toevoegen en meng goed. Giet vervolgens de bouillon en het asamwater toe en kook totdat alles gaar is geworden en de saus is ingedikt.