noodels
Ingredienten:
500 gram dunne eiernoedels
1 eetlepel olie
3 rode sjalotjes, gesnipperd
7 tenen knoflook, fijngehakt
3 fijngehakte rawits
2 eetlepels rode currypasta
350 gram mager kippen of varkensvlees, in dunne reepjes
1 wortel in dunnen reepjes
2 eetlepels vissaus
2 theelepels gula jawa of bruine basterdsuiker
3 lente uitjes, fijngesneden
7 gram verse korianderblaadjes
bereiding:
Kook de noedels in 2-3 minuten in kokend water beetgaar. Giet ze af en houd ze warm. Verhit de olie in een wok/wadjan. Bak de sjalotten, de knoflook, de rawits en currypasta 2 minuten in de zeer hete olie. Voeg het vlees toe en bak het in 3 minuten gaar. Voeg wortel, vissaus en suiker toe en verwarm alles goed door. Verdeel de noedels over 4 borden of kommen. Verdeel het vleesmengsel erover. Bestrooi met koriander en lente-uitjes. Serveer direct.
500 gram dunne eiernoedels
1 eetlepel olie
3 rode sjalotjes, gesnipperd
7 tenen knoflook, fijngehakt
3 fijngehakte rawits
2 eetlepels rode currypasta
350 gram mager kippen of varkensvlees, in dunne reepjes
1 wortel in dunnen reepjes
2 eetlepels vissaus
2 theelepels gula jawa of bruine basterdsuiker
3 lente uitjes, fijngesneden
7 gram verse korianderblaadjes
bereiding:
Kook de noedels in 2-3 minuten in kokend water beetgaar. Giet ze af en houd ze warm. Verhit de olie in een wok/wadjan. Bak de sjalotten, de knoflook, de rawits en currypasta 2 minuten in de zeer hete olie. Voeg het vlees toe en bak het in 3 minuten gaar. Voeg wortel, vissaus en suiker toe en verwarm alles goed door. Verdeel de noedels over 4 borden of kommen. Verdeel het vleesmengsel erover. Bestrooi met koriander en lente-uitjes. Serveer direct.