Bayam Kuah Kaldu
in kippenbouillon gestoofde spinazie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 ml water
100 gr kippenbotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel peper
250 gr bayam/wilde spinazie
1 suikermais
2 temu kunci
2 sjalotjes
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook fijn en snijd de suikermais in stukjes. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Verhit in een pan het water samen met de botten, de knoflook en de peper en kook totdat het is ingedikt naar 1000 ml. Zeef daarna de bouillon en breng het aan de kook.
Voeg dan de mais, de temu kunci en de sjalotjes toe en kook de mais gaar. Dan het zout, de palmsuiker en de bayam toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Nasu Palekko - zeer pittig gebakken kip
- Perkedel Kentang - Aardappel-rundvleeskoekjes
- Godog Batinta - met suiker gecoate bananenballetjes
- Base Manis 1 - zoete boemboe 1
- Sambal goreng betawi asem manis - rundvlees in zoet zure saus
- Ayam Percik - geroosterde pittige kip
- Solok Lada - gevulde pepers in gekruide kokosmelk
- Sambal Tempe - Sambal met tempe
- Abon ayam suwir - droog gebakken gekruide kip
- Basoh - vleesballetjes met saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...