logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...

Batjan
aardappelstoofpotje met varkensvlees


bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
1/2 limoen (sap)
4 teentjes knoflook
zout en peper naar smaak
10 champignons
olie
2 steranijs
225 ml water
4 eetl. ketjap manis
3 sjalotten
1000 gr aardappelen

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de aardappelen in schijfjes of blokjes. Snijd de champginons in plakjes evenals de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de aardappelen gaar en bruin. Schep deze uit de wok/wadjan en zet ze even apart. Giet de olie uit de wok/wadjan totdat er nog 3 eetl olie achterblijven. Meng in een kom de peper en zout met de ketjap, het limoensap, de steranijs en het water. Bak in de wok/wadjan de sjalotten, de knoflook, het vlees en de champginons totdat het vlees halfgaar is. Voeg dan de mengsel uit de kom toe en stoof het vlees verder gaar. Voeg de aardappelen op het laatst toe en stoof dit 2 minuten mee.

Add comment

Submit

who is online

We have 86 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154487