zoeken
Recente reacties

Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.





Laatst gelezen
- Daging Masak Bali - pittig gebakken reepjes rundvlees
- Acar Ikan Kuning - vis in zure saus
- Cakep Siap - Kippenpoten
- Jagung Udang - mais met garnalen
- Kue pisang - bananen cakejes
- Pinggan Jamur Bumbu Rendang - in kokosmelk gebakken gekruide oesterzwammen
- Ayam Garo Rica - Gestoofd en gebakken kip
- Semur jengkol pedas kering - gestoofde Jengkol in pittige saus
- Nasi Goreng Bahari - gebakken rijst met zeevruchten
- Ayam Besengeh
Batjan - aardappelstoofpotje met varkensvlees


Batjan
aardappelstoofpotje met varkensvlees
bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
1/2 limoen (sap)
4 teentjes knoflook
zout en peper naar smaak
10 champignons
olie
2 steranijs
225 ml water
4 eetl. ketjap manis
3 sjalotten
1000 gr aardappelen
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de aardappelen in schijfjes of blokjes. Snijd de champginons in plakjes evenals de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de aardappelen gaar en bruin. Schep deze uit de wok/wadjan en zet ze even apart. Giet de olie uit de wok/wadjan totdat er nog 3 eetl olie achterblijven. Meng in een kom de peper en zout met de ketjap, het limoensap, de steranijs en het water. Bak in de wok/wadjan de sjalotten, de knoflook, het vlees en de champginons totdat het vlees halfgaar is. Voeg dan de mengsel uit de kom toe en stoof het vlees verder gaar. Voeg de aardappelen op het laatst toe en stoof dit 2 minuten mee.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Be the first to comment.