1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Bakar Betutu
gegrilde kip op Balinese wijze

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 bosje cassave blad
2 eetl olie
water
bananenblad

Haluskan:
bumbu:
7 kemiri noten
4 cm kunyit
1 theel trassi
1 eetl ketumbar
1 sereh/citroengras, witte deel
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
4 rode rawits
2 cm laos
2 cm jahe
1/2 theel nootmuskaat
2 cm kencur
1 eetl zout

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de cassave bladeren gaar. Pers deze daarna uit en hak deze fijn. Rooster eerst de kemiri noten, de kunyit en de ketumbar droog in een koekepan. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng hier door de olie en verdeel dit in 2 porties. Meng de cassave bladeren met een deel van de bumbu en stop dit in de kip. Wrijf de kip in met het overige deel van de bumbu en wikkel de kip daarna in bananenblad.
Stoom de kip daarna voor 45 minuten. Rooster de kip vervolgens, nog steeds verpakt, boven een houtskoolvuurtje verder gaar en totdat de geur vrijkomt.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 208 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35651457