banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 18 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 29 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Bakar Betutu
gegrilde kip op Balinese wijze

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 bosje cassave blad
2 eetl olie
water
bananenblad

Haluskan:
bumbu:
7 kemiri noten
4 cm kunyit
1 theel trassi
1 eetl ketumbar
1 sereh/citroengras, witte deel
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
4 rode rawits
2 cm laos
2 cm jahe
1/2 theel nootmuskaat
2 cm kencur
1 eetl zout

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de cassave bladeren gaar. Pers deze daarna uit en hak deze fijn. Rooster eerst de kemiri noten, de kunyit en de ketumbar droog in een koekepan. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng hier door de olie en verdeel dit in 2 porties. Meng de cassave bladeren met een deel van de bumbu en stop dit in de kip. Wrijf de kip in met het overige deel van de bumbu en wikkel de kip daarna in bananenblad.
Stoom de kip daarna voor 45 minuten. Rooster de kip vervolgens, nog steeds verpakt, boven een houtskoolvuurtje verder gaar en totdat de geur vrijkomt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36517954