Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ayam Bakar Betutu - gegrilde kip op Balinese wijze

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bakar Betutu
gegrilde kip op Balinese wijze

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 bosje cassave blad
2 eetl olie
water
bananenblad

Haluskan:
bumbu:
7 kemiri noten
4 cm kunyit
1 theel trassi
1 eetl ketumbar
1 sereh/citroengras, witte deel
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
4 rode rawits
2 cm laos
2 cm jahe
1/2 theel nootmuskaat
2 cm kencur
1 eetl zout

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de cassave bladeren gaar. Pers deze daarna uit en hak deze fijn. Rooster eerst de kemiri noten, de kunyit en de ketumbar droog in een koekepan. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng hier door de olie en verdeel dit in 2 porties. Meng de cassave bladeren met een deel van de bumbu en stop dit in de kip. Wrijf de kip in met het overige deel van de bumbu en wikkel de kip daarna in bananenblad.
Stoom de kip daarna voor 45 minuten. Rooster de kip vervolgens, nog steeds verpakt, boven een houtskoolvuurtje verder gaar en totdat de geur vrijkomt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 49 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42433115