zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Bulgogi - geroosterd rundvlees
- Sayap Ayam Krengsengan - kippenvleugels in kruidige saus
- Semur Terong - aubergine gesmoord in zoete pittige saus
- Pa Jun - omelet met bosuitjes
- Be Siap Mepanggang Sambal Mbe - kip in sambalsaus
- Ayam Bakar Bertabur - geroosterde kip met kruiden
- Ayam Bakar Klaten - geroosterde kip op Javaanse wijze
- Ayam Merica - kip in kruidige saus
- Asam Padeh Ikan Patin - gestoofde vis in een pittige saus
- Gule Cumi - gestoofde inktvis
Ayam Bakar Betutu - gegrilde kip op Balinese wijze


Ayam Bakar Betutu
gegrilde kip op Balinese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 bosje cassave blad
2 eetl olie
water
bananenblad
Haluskan:
bumbu:
7 kemiri noten
4 cm kunyit
1 theel trassi
1 eetl ketumbar
1 sereh/citroengras, witte deel
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
4 rode rawits
2 cm laos
2 cm jahe
1/2 theel nootmuskaat
2 cm kencur
1 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de cassave bladeren gaar. Pers deze daarna uit en hak deze fijn. Rooster eerst de kemiri noten, de kunyit en de ketumbar droog in een koekepan. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng hier door de olie en verdeel dit in 2 porties. Meng de cassave bladeren met een deel van de bumbu en stop dit in de kip. Wrijf de kip in met het overige deel van de bumbu en wikkel de kip daarna in bananenblad.
Stoom de kip daarna voor 45 minuten. Rooster de kip vervolgens, nog steeds verpakt, boven een houtskoolvuurtje verder gaar en totdat de geur vrijkomt.
gegrilde kip op Balinese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 bosje cassave blad
2 eetl olie
water
bananenblad
Haluskan:
bumbu:
7 kemiri noten
4 cm kunyit
1 theel trassi
1 eetl ketumbar
1 sereh/citroengras, witte deel
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
4 rode rawits
2 cm laos
2 cm jahe
1/2 theel nootmuskaat
2 cm kencur
1 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de cassave bladeren gaar. Pers deze daarna uit en hak deze fijn. Rooster eerst de kemiri noten, de kunyit en de ketumbar droog in een koekepan. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng hier door de olie en verdeel dit in 2 porties. Meng de cassave bladeren met een deel van de bumbu en stop dit in de kip. Wrijf de kip in met het overige deel van de bumbu en wikkel de kip daarna in bananenblad.
Stoom de kip daarna voor 45 minuten. Rooster de kip vervolgens, nog steeds verpakt, boven een houtskoolvuurtje verder gaar en totdat de geur vrijkomt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.