Ayam Bakar Betutu
gegrilde kip op Balinese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 bosje cassave blad
2 eetl olie
water
bananenblad
Haluskan:
bumbu:
7 kemiri noten
4 cm kunyit
1 theel trassi
1 eetl ketumbar
1 sereh/citroengras, witte deel
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
4 rode rawits
2 cm laos
2 cm jahe
1/2 theel nootmuskaat
2 cm kencur
1 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de cassave bladeren gaar. Pers deze daarna uit en hak deze fijn. Rooster eerst de kemiri noten, de kunyit en de ketumbar droog in een koekepan. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng hier door de olie en verdeel dit in 2 porties. Meng de cassave bladeren met een deel van de bumbu en stop dit in de kip. Wrijf de kip in met het overige deel van de bumbu en wikkel de kip daarna in bananenblad.
Stoom de kip daarna voor 45 minuten. Rooster de kip vervolgens, nog steeds verpakt, boven een houtskoolvuurtje verder gaar en totdat de geur vrijkomt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal serai - Sambal met sereh
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Asam Manis Sayap Ayam - kip in een pittige rode saus
- Zuur van gebakken vis
- Kwee lapis 2 - kokosmelkpudding in laagjes
- Empal Suwir - drooggebakken en uitgeplozen rundvlees
- Sayur Tjabé Idjo
- Ayam Cincane 2 - kip met groene tomaten
- Ayam Merica - kip in kruidige saus
- Bebek bali - balinese eend
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...