Ayam Bakar Bertabur
geroosterde kip met kruiden
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
2 cm lengkuas/laos
2 cm jahe
2 eetl asamwater
200 ml water
1 theel zout
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 kemiri noten
5 cm kunyit
1 theel zout
Taburan:
garnering:
6 teentjes knoflook
10 cm lengkuas/laos
4 eetl geraspte kokos
5 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de kip, de bumbu, de laos, de jahe, de salam, het zout en het asamwater en kook zachtjes totdat het vocht is verdampt. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje langzaam bruin en gaar.
Hak voor de garnering de knoflook fijn, rasp de laos en pureer de kunyit. Meng door dit alles de kokos en rooster het in een pan bruin. Strooi het over de kip en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kangkung Tumis Petis - gebakken kangkung met garnalenpasta/trassi
- Isi dadar Bandung
- Ayam Bakar Limau - geroosterde kip met citroen
- Garnalen met varkensvlees en taugé
- Paad Prig Gung Thua - sambal met gebakken boontjes
- Penyon sampi - Gestoofd rundvlees met nangka
- Kangkung - gestoofde spinazie
- Telor bumbu bali
- Linubihang Munggo -soep van mung boontjes
- Babi Nanas - varkensvlees met ananas
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...