logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Bakar Bertabur
geroosterde kip met kruiden

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
2 cm lengkuas/laos
2 cm jahe
2 eetl asamwater
200 ml water
1 theel zout

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 kemiri noten
5 cm kunyit
1 theel zout

Taburan:
garnering:
6 teentjes knoflook
10 cm lengkuas/laos
4 eetl geraspte kokos
5 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de kip, de bumbu, de laos, de jahe, de salam, het zout en het asamwater en kook zachtjes totdat het vocht is verdampt. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje langzaam bruin en gaar.
Hak voor de garnering de knoflook fijn, rasp de laos en pureer de kunyit. Meng door dit alles de kokos en rooster het in een pan bruin. Strooi het over de kip en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 176 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151198