Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Bakar Bertabur - geroosterde kip met kruiden

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bakar Bertabur
geroosterde kip met kruiden

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
2 cm lengkuas/laos
2 cm jahe
2 eetl asamwater
200 ml water
1 theel zout

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 kemiri noten
5 cm kunyit
1 theel zout

Taburan:
garnering:
6 teentjes knoflook
10 cm lengkuas/laos
4 eetl geraspte kokos
5 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de kip, de bumbu, de laos, de jahe, de salam, het zout en het asamwater en kook zachtjes totdat het vocht is verdampt. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje langzaam bruin en gaar.
Hak voor de garnering de knoflook fijn, rasp de laos en pureer de kunyit. Meng door dit alles de kokos en rooster het in een pan bruin. Strooi het over de kip en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 81 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42085613