zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tahu Goreng Bumbu Bali - gebakken tahu met een Balinese saus
- Cok genem - rundvlees met kruidige kokosmelksaus
- Bulgogi - geroosterd rundvlees
- Cah Pokcoy Asin Taoge - gestoofde gekruide pokcoy met tauge
- Nasi Langie
- Dendeng Balado - gebakken rundvlees in een sambal saus
- Cuko - Pempeksaus uit geboortestad Palembang
- Bidji Salak - rijstkoekjes met suiker en kokos
- Serapah daging
- Talam singkong - cassavecake
Ayam Bakar Bertabur - geroosterde kip met kruiden


Ayam Bakar Bertabur
geroosterde kip met kruiden
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
2 cm lengkuas/laos
2 cm jahe
2 eetl asamwater
200 ml water
1 theel zout
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 kemiri noten
5 cm kunyit
1 theel zout
Taburan:
garnering:
6 teentjes knoflook
10 cm lengkuas/laos
4 eetl geraspte kokos
5 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de kip, de bumbu, de laos, de jahe, de salam, het zout en het asamwater en kook zachtjes totdat het vocht is verdampt. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje langzaam bruin en gaar.
Hak voor de garnering de knoflook fijn, rasp de laos en pureer de kunyit. Meng door dit alles de kokos en rooster het in een pan bruin. Strooi het over de kip en serveer.
geroosterde kip met kruiden
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
2 cm lengkuas/laos
2 cm jahe
2 eetl asamwater
200 ml water
1 theel zout
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 kemiri noten
5 cm kunyit
1 theel zout
Taburan:
garnering:
6 teentjes knoflook
10 cm lengkuas/laos
4 eetl geraspte kokos
5 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de kip, de bumbu, de laos, de jahe, de salam, het zout en het asamwater en kook zachtjes totdat het vocht is verdampt. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje langzaam bruin en gaar.
Hak voor de garnering de knoflook fijn, rasp de laos en pureer de kunyit. Meng door dit alles de kokos en rooster het in een pan bruin. Strooi het over de kip en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.