Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Bacem Merah - rood gegrilde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bacem Merah
rood gegrilde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel angkak / rode rijstgist
400 ml kokoswater
2 salam blaadjes
2 cm laos
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
2 theel asemwater
warm water
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 theentjes knoflook
1 theel ketumbar
 
Cara membuat:
bereiding:
Week de angkak in warm water, laat het uitlekken en wrijf deze fijn. Snijd de kip in 10 stukken en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de kip, de angkak, de salam, de laos, het zout, de palmsuiker en de bumbu en breng aan de kook. Kook de kip gaar en meng dan het asemwater erdoor en laat het geheel afkoelen.
Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje en bestrijk de kip regelmatig met de saus.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 187 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42092029