zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tumis Daging Saus Tiram - rundvlees in oestersaus
- Ayam Panggang Klaten 2 - geroosterde gestoofde kip
- Pisang goreng - gebakken banaan
- Ayam Masak Kunyit - roerbak van gele kip
- Kare Ayam - Curry van kip
- Bumbu Hijau Ayam Banda - pittig gebakken kip met groene peper
- Jukut nangka mekuah - nangka (jackfruit) in kokossaus
- Tahu Telur Surabaya - omelet van tahu met een pittige donkere saus
- Bola Jamur - pittige balletjes van paddenstoelen en gehakt
- Gungjung Tteokbokki - rijstcake met groenten en saus
Ayam Bacem Merah - rood gegrilde kip


Ayam Bacem Merah
rood gegrilde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel angkak / rode rijstgist
400 ml kokoswater
2 salam blaadjes
2 cm laos
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
2 theel asemwater
warm water
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 theentjes knoflook
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Week de angkak in warm water, laat het uitlekken en wrijf deze fijn. Snijd de kip in 10 stukken en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de kip, de angkak, de salam, de laos, het zout, de palmsuiker en de bumbu en breng aan de kook. Kook de kip gaar en meng dan het asemwater erdoor en laat het geheel afkoelen.
Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje en bestrijk de kip regelmatig met de saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.