Ayam Bacem Merah
rood gegrilde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel angkak / rode rijstgist
400 ml kokoswater
2 salam blaadjes
2 cm laos
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
2 theel asemwater
warm water
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 theentjes knoflook
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Week de angkak in warm water, laat het uitlekken en wrijf deze fijn. Snijd de kip in 10 stukken en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de kip, de angkak, de salam, de laos, het zout, de palmsuiker en de bumbu en breng aan de kook. Kook de kip gaar en meng dan het asemwater erdoor en laat het geheel afkoelen.
Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje en bestrijk de kip regelmatig met de saus.