logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Ayam Bacem Merah
rood gegrilde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel angkak / rode rijstgist
400 ml kokoswater
2 salam blaadjes
2 cm laos
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
2 theel asemwater
warm water
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 theentjes knoflook
1 theel ketumbar
 
Cara membuat:
bereiding:
Week de angkak in warm water, laat het uitlekken en wrijf deze fijn. Snijd de kip in 10 stukken en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de kip, de angkak, de salam, de laos, het zout, de palmsuiker en de bumbu en breng aan de kook. Kook de kip gaar en meng dan het asemwater erdoor en laat het geheel afkoelen.
Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje en bestrijk de kip regelmatig met de saus.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 101 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140302