Ayam Bakar Brebes
geroosterde kip uit Brebes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel asamwater
1/2 theel zout
2 eetl kecap manis
500 ml water
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
7 sjalotjes
1/4 theel peper
2 kemiri noten, geroosterd
2 rode lomboks
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de kip in met het asamwater en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat het vlees van kleur verandert.
Dan de kecap en het water toevoegen en kook de kip zachtjes gaar. Schep de kip uit de pan en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel deze regelmatig met de saus.
Serveer er plakjes komkommer, tomaat, kemangi en sambal trasi bij.