logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...

Ayam Bakar Brebes
geroosterde kip uit Brebes


Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel asamwater
1/2 theel zout
2 eetl kecap manis
500 ml water

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
7 sjalotjes
1/4 theel peper
2 kemiri noten, geroosterd
2 rode lomboks
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de kip in met het asamwater en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat het vlees van kleur verandert.
Dan de kecap en het water toevoegen en kook de kip zachtjes gaar. Schep de kip uit de pan en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel deze regelmatig met de saus.
Serveer er plakjes komkommer, tomaat, kemangi en sambal trasi bij.



Add comment

Submit

who is online

We have 163 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180331