Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Bakar Brebes - geroosterde kip uit Brebes
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 

Ayam Bakar Brebes
geroosterde kip uit Brebes


Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel asamwater
1/2 theel zout
2 eetl kecap manis
500 ml water

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
7 sjalotjes
1/4 theel peper
2 kemiri noten, geroosterd
2 rode lomboks
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de kip in met het asamwater en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat het vlees van kleur verandert.
Dan de kecap en het water toevoegen en kook de kip zachtjes gaar. Schep de kip uit de pan en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel deze regelmatig met de saus.
Serveer er plakjes komkommer, tomaat, kemangi en sambal trasi bij.



Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 245 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40914042