Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Bakar Bumbu Bawang - gebakken kip met ui

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bakar Bumbu Bawang
gebakken kip met ui

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
2 cm jahe
2 cm laos
2 sereh/citroengras
3 salam blaadjes
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/4 theel peper
250 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukjes en rasp de laos en de jahe. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe, de laos, de sereh en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze totdat het van kleur verandert. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en kook de kip zachtjes gaar en totdat de saus indikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 234 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930682