Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam bakar bumbu kelapa - geroosterde kip met kokosdressing

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam bakar bumbu kelapa
geroosterde kip met kokosdressing

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 eetl asemwater
1 theel zout
2 eetl kecap manis
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
500 ml water
100 gr geraspte kokos
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
4 kemiri noten
5 rode lomboks
1/2 theel palmsuiker
1 cm jahe
1 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rooster de kokos droog in een pan. Voeg in een pan het water, de kip, het zout, het asemwater, de kecap, de salam, de jeruk purut en de bumbu en kook de kip vrijwel gaar. Voeg dan de kokos toe en kook tot de saus in ingedikt. Rooster de kip vervolgens boven een houtskoolvuurtje goudbruin.  
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 179 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091635