Ayam Bakar Bumbu Kluwak
geroosterde gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 cm jahe
1 serai/sereh/citroengras
2 cm lengkuas/laos
1 eetl palmsuiker
350 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
1/2 theel peper
1 theel zout
4 kluwak/keluwak, gestoomd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe, de serai en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en meng goed.
Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook de kip verder gaar.
Schep de kip uit de pan en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel deze regelmatig met de saus.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bihun Goreng Ayam - gebakken mihoen/mihun met kip
- Sateh Ayam 2 - saté van kip
- Tumis Daging Sapi Paprika - roerbak van gehakt en paprika
- Naam Phrik Pao - geroosterde sambal met asem
- Lobak Kukus Ebi - koekjes van rettich met ebi
- Ati Ampela Masak Pedas - zeer pittig gebakken levertjes
- Ati Ampela Masak Pedas - kippenlevertjes in een pittige saus
- Asam Padeh Ayam - pittig gestoofde kip in een frisse saus
- Asam Manis Sayap Ayam - kip in een pittige rode saus
- Be tongkol megoreng sambal matah - Gebakken tonijn met rauwe sambal
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...