Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
KokkieBlanda 5 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Write a comment
Ayam bakar bumbu petis goreng - gegrilde gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam bakar bumbu petis goreng
gegrilde gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh
150 gr pinda's
2 theel zout
2 theel palmsuiker
1/2 eetl asem water
500 ml water
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
2 rode lomboks
2 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar, geroosterd
1 cm jahe
1 eetl petis udang
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Bak de pinda's droog en wrijf of maal deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu, de sereh en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de pinda's, het zout, de palmsuiker en het asem water toevoegen. Vervolgens het water toevoegen en bak het geheel gaar en totdat vrijwel al het vocht verdwenen is.
Rooster de kip vervolgens boven een houtkoolvuurtje bruin en besprenkel deze regelmatig tijdens het roosteren met de saus.
Pin It
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41080789