1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...
cheffie
Selamat Makan
Abon Abon in Joomla Article

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam bakar bumbu petis goreng
gegrilde gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh
150 gr pinda's
2 theel zout
2 theel palmsuiker
1/2 eetl asem water
500 ml water
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
2 rode lomboks
2 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar, geroosterd
1 cm jahe
1 eetl petis udang
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Bak de pinda's droog en wrijf of maal deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu, de sereh en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de pinda's, het zout, de palmsuiker en het asem water toevoegen. Vervolgens het water toevoegen en bak het geheel gaar en totdat vrijwel al het vocht verdwenen is.
Rooster de kip vervolgens boven een houtkoolvuurtje bruin en besprenkel deze regelmatig tijdens het roosteren met de saus.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 62 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34796672