zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Kue Pisang - bananencake
- Lalap aru - Salade van mungbonen
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Sup Ayam Tomat Hijau - kippensoep met groene tomaat
- Shanghai lente-ui olie mie - 葱油拌面
- Barongko - gestoomde bananencake
- Bapel - indische wafeltjes
- Hung Shiu Say Saw - gemengde gesmoorde groenten en paddenstoelen
- Tom yam poh taek - vissoep met zeevruchten
- Brokoli Tumis Cabe Kering - gebakken broccoli
Ayam bakar bumbu petis goreng - gegrilde gekruide kip


Ayam bakar bumbu petis goreng
gegrilde gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh
150 gr pinda's
2 theel zout
2 theel palmsuiker
1/2 eetl asem water
500 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
2 rode lomboks
2 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar, geroosterd
1 cm jahe
1 eetl petis udang
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Bak de pinda's droog en wrijf of maal deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu, de sereh en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de pinda's, het zout, de palmsuiker en het asem water toevoegen. Vervolgens het water toevoegen en bak het geheel gaar en totdat vrijwel al het vocht verdwenen is.
Rooster de kip vervolgens boven een houtkoolvuurtje bruin en besprenkel deze regelmatig tijdens het roosteren met de saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.