Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 16 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Ayam bakar bumbu petis goreng - gegrilde gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam bakar bumbu petis goreng
gegrilde gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh
150 gr pinda's
2 theel zout
2 theel palmsuiker
1/2 eetl asem water
500 ml water
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
2 rode lomboks
2 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar, geroosterd
1 cm jahe
1 eetl petis udang
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Bak de pinda's droog en wrijf of maal deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu, de sereh en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de pinda's, het zout, de palmsuiker en het asem water toevoegen. Vervolgens het water toevoegen en bak het geheel gaar en totdat vrijwel al het vocht verdwenen is.
Rooster de kip vervolgens boven een houtkoolvuurtje bruin en besprenkel deze regelmatig tijdens het roosteren met de saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41449124