gestoofd en pittig gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundvlees (borst)
1 eetl petis
3 rode lomboks
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 jeruk purut blaadjes
750 ml water
200 gr aardappelen
4 tomaten
2 theel zout
1 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
Tabuaran:
garnering
1 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm. Verhit in een pan olie en bak de blokjes goudbruin en gaar en zet apart.
Snijd het vlees in blokjes van 4cm. Hak de lomboks en de keriting grof. Snijd de jeruk purut fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de petis, de jeruk purut, de lomboks en de keriting voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat dit van kleur verandert.
Voeg dan het water toe en kook het vlees gaar. Voeg dan dan de aardappelen en de tomaten toe en meng goed. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en roer totdat de saus is ingedikt en het geheel gaar is geworden.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.