Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Tetelan Bumbu Petis - gestoofd en pittig gekruid rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tetelan Bumbu Petis
gestoofd en pittig gekruid rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundvlees (borst)
1 eetl petis
3 rode lomboks
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 jeruk purut blaadjes
750 ml water
200 gr aardappelen
4 tomaten
2 theel zout
1 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten

Tabuaran:
garnering
1 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm. Verhit in een pan olie en bak de blokjes goudbruin en gaar en zet apart.
Snijd het vlees in blokjes van 4cm. Hak de lomboks en de keriting grof. Snijd de jeruk purut fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de petis, de jeruk purut, de lomboks en de keriting voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat dit van kleur verandert.
Voeg dan het water toe en kook het vlees gaar. Voeg dan dan de aardappelen en de tomaten toe en meng goed. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en roer totdat de saus is ingedikt en het geheel gaar is geworden.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 230 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41030494