zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Fug Tong Gang Buad - pompoen in kokosmelk
- Asinan
- Rendang Itik - rendang van eend
- Soto ayam udang - garnalen kippensoep
- Ayam Penyet - gebakken gekruide kip met sambal
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Babi Nanas - varkensvlees met ananas
- Ayam Mentega - kip in boter bereid
- Bawang Goreng - gebakken sjalotten
- Sop Ikan masak asam kuwah - vissoep voor 2 personen
Tetelan Bumbu Petis - gestoofd en pittig gekruid rundvlees


Tetelan Bumbu Petis
gestoofd en pittig gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundvlees (borst)
1 eetl petis
3 rode lomboks
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 jeruk purut blaadjes
750 ml water
200 gr aardappelen
4 tomaten
2 theel zout
1 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
Tabuaran:
garnering
1 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm. Verhit in een pan olie en bak de blokjes goudbruin en gaar en zet apart.
Snijd het vlees in blokjes van 4cm. Hak de lomboks en de keriting grof. Snijd de jeruk purut fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de petis, de jeruk purut, de lomboks en de keriting voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat dit van kleur verandert.
Voeg dan het water toe en kook het vlees gaar. Voeg dan dan de aardappelen en de tomaten toe en meng goed. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en roer totdat de saus is ingedikt en het geheel gaar is geworden.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.
gestoofd en pittig gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundvlees (borst)
1 eetl petis
3 rode lomboks
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 jeruk purut blaadjes
750 ml water
200 gr aardappelen
4 tomaten
2 theel zout
1 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
Tabuaran:
garnering
1 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm. Verhit in een pan olie en bak de blokjes goudbruin en gaar en zet apart.
Snijd het vlees in blokjes van 4cm. Hak de lomboks en de keriting grof. Snijd de jeruk purut fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de petis, de jeruk purut, de lomboks en de keriting voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat dit van kleur verandert.
Voeg dan het water toe en kook het vlees gaar. Voeg dan dan de aardappelen en de tomaten toe en meng goed. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en roer totdat de saus is ingedikt en het geheel gaar is geworden.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.