Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Tetelan Bumbu Petis - gestoofd en pittig gekruid rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tetelan Bumbu Petis
gestoofd en pittig gekruid rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundvlees (borst)
1 eetl petis
3 rode lomboks
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 jeruk purut blaadjes
750 ml water
200 gr aardappelen
4 tomaten
2 theel zout
1 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten

Tabuaran:
garnering
1 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm. Verhit in een pan olie en bak de blokjes goudbruin en gaar en zet apart.
Snijd het vlees in blokjes van 4cm. Hak de lomboks en de keriting grof. Snijd de jeruk purut fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de petis, de jeruk purut, de lomboks en de keriting voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat dit van kleur verandert.
Voeg dan het water toe en kook het vlees gaar. Voeg dan dan de aardappelen en de tomaten toe en meng goed. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en roer totdat de saus is ingedikt en het geheel gaar is geworden.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 118 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41935135