banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 9 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 10 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Tetelan Bumbu Petis - gestoofd en pittig gekruid rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tetelan Bumbu Petis
gestoofd en pittig gekruid rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundvlees (borst)
1 eetl petis
3 rode lomboks
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 jeruk purut blaadjes
750 ml water
200 gr aardappelen
4 tomaten
2 theel zout
1 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten

Tabuaran:
garnering
1 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm. Verhit in een pan olie en bak de blokjes goudbruin en gaar en zet apart.
Snijd het vlees in blokjes van 4cm. Hak de lomboks en de keriting grof. Snijd de jeruk purut fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de petis, de jeruk purut, de lomboks en de keriting voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat dit van kleur verandert.
Voeg dan het water toe en kook het vlees gaar. Voeg dan dan de aardappelen en de tomaten toe en meng goed. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en roer totdat de saus is ingedikt en het geheel gaar is geworden.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 153 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37920851