banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Kkanpung Saeu 깐풍새우 - gefrituurde zoete en pittige garnalen
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kkanpung Saeu 깐풍새우  
gefrituurde zoete en pittige garnalen

ingrediënten:
500 gr gamba's (22 grote garnalen), schoongemaakt
zout en peper naar smaak
olie
 
ingrediënten beslag:
8 eetl aardappelzetmeel
1 ei
 
groenten:
5 rode rawits
5 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 lenteui
1/2 sjalot
1/4 rode paprika / 1 rode lombok
1 groene lombok
 
ingrediënten saus:
2 eetl kecap
2 eetl oestersaus
2 eetl suiker
1 theel suiker
2 eetl azijn
1 eetl limoensap
2 eetl rijstwijn
2 eetl kippenbouilon (of dashima)
1/2 eetl sesamolie
 
Bereiding:
Snijd de rawits grof, de knoflook in dunne plakjes, de jahe julienne, de lentui en de sjalot fijn, de paprika en de lombok in kleine blokjes.
Bestrooi de garnalen met het zout en peper. Meng de ingrediënten voor de saus (niet de sesamolie) goed door elkaar en roer totdat de suiker is opgelost. Meng de garnalen met het ei en het zetmeel en bedek alles gelijkmatig.
Verhit in een pan 1000ml olie en frituur de garnalen voorzichtig totdat deze goudbruin zijn (1 minuut) en laat deze uitlekken. Frituur daarna de garnalen nogmaals voor 1 minuut en laat uitlekken.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de rawits, de knoflook, de jahe, de lenteui en de sjalot voor 2 minuten. Voeg dan de lombok en de paprika toe en bak nog 2 minuten. Voeg dan de saus toe en kook dit voor 2 minuten totdat de saus iets is ingedikt. Doe de garnalen erbij en roer totdat de saus vrijwel is opgenomen. Sprenkel de sesamolie erover en serveer.


Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40324526