zoeken
Recente reacties

8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Orek Tempe Lokio - gebakken tempe met groenten
- Sayur Godog Ebi Pedas - gestoofde groenten in kruidige pittige saus
- Gobe Betawi - gestoofd rundvlees
- Dodol Garut - kleefrijst nagerecht
- Tom Yum Gong - pittig-zure soep met garnalen
- Koatum Gai - kippensoep met rijst
- Gohu Ikan (Maluku) - ceviche van tonijn
- Bundu Daging - gestoofd rundvlees
- Thaise mosselen
- Pa Lo Khai - kaneelsoep met ei (2pp)
Kkanpung Saeu 깐풍새우 - gefrituurde zoete en pittige garnalen


Kkanpung Saeu 깐풍새우
gefrituurde zoete en pittige garnalen
ingrediënten:
500 gr gamba's (22 grote garnalen), schoongemaakt
zout en peper naar smaak
olie
ingrediënten beslag:
8 eetl aardappelzetmeel
1 ei
groenten:
5 rode rawits
5 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 lenteui
1/2 sjalot
1/4 rode paprika / 1 rode lombok
1 groene lombok
ingrediënten saus:
2 eetl kecap
2 eetl oestersaus
2 eetl suiker
1 theel suiker
2 eetl azijn
1 eetl limoensap
2 eetl rijstwijn
2 eetl kippenbouilon (of dashima)
1/2 eetl sesamolie
Bereiding:
Snijd de rawits grof, de knoflook in dunne plakjes, de jahe julienne, de lentui en de sjalot fijn, de paprika en de lombok in kleine blokjes.
Bestrooi de garnalen met het zout en peper. Meng de ingrediënten voor de saus (niet de sesamolie) goed door elkaar en roer totdat de suiker is opgelost. Meng de garnalen met het ei en het zetmeel en bedek alles gelijkmatig.
Verhit in een pan 1000ml olie en frituur de garnalen voorzichtig totdat deze goudbruin zijn (1 minuut) en laat deze uitlekken. Frituur daarna de garnalen nogmaals voor 1 minuut en laat uitlekken.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de rawits, de knoflook, de jahe, de lenteui en de sjalot voor 2 minuten. Voeg dan de lombok en de paprika toe en bak nog 2 minuten. Voeg dan de saus toe en kook dit voor 2 minuten totdat de saus iets is ingedikt. Doe de garnalen erbij en roer totdat de saus vrijwel is opgenomen. Sprenkel de sesamolie erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.