1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 1 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 2 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 5 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kkanpung Saeu 깐풍새우  
gefrituurde zoete en pittige garnalen

ingrediënten:
500 gr gamba's (22 grote garnalen), schoongemaakt
zout en peper naar smaak
olie
 
ingrediënten beslag:
8 eetl aardappelzetmeel
1 ei
 
groenten:
5 rode rawits
5 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 lenteui
1/2 sjalot
1/4 rode paprika / 1 rode lombok
1 groene lombok
 
ingrediënten saus:
2 eetl kecap
2 eetl oestersaus
2 eetl suiker
1 theel suiker
2 eetl azijn
1 eetl limoensap
2 eetl rijstwijn
2 eetl kippenbouilon (of dashima)
1/2 eetl sesamolie
 
Bereiding:
Snijd de rawits grof, de knoflook in dunne plakjes, de jahe julienne, de lentui en de sjalot fijn, de paprika en de lombok in kleine blokjes.
Bestrooi de garnalen met het zout en peper. Meng de ingrediënten voor de saus (niet de sesamolie) goed door elkaar en roer totdat de suiker is opgelost. Meng de garnalen met het ei en het zetmeel en bedek alles gelijkmatig.
Verhit in een pan 1000ml olie en frituur de garnalen voorzichtig totdat deze goudbruin zijn (1 minuut) en laat deze uitlekken. Frituur daarna de garnalen nogmaals voor 1 minuut en laat uitlekken.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de rawits, de knoflook, de jahe, de lenteui en de sjalot voor 2 minuten. Voeg dan de lombok en de paprika toe en bak nog 2 minuten. Voeg dan de saus toe en kook dit voor 2 minuten totdat de saus iets is ingedikt. Doe de garnalen erbij en roer totdat de saus vrijwel is opgenomen. Sprenkel de sesamolie erover en serveer.


Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 73 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36094538