banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 17 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kkanpung Saeu 깐풍새우  
gefrituurde zoete en pittige garnalen

ingrediënten:
500 gr gamba's (22 grote garnalen), schoongemaakt
zout en peper naar smaak
olie
 
ingrediënten beslag:
8 eetl aardappelzetmeel
1 ei
 
groenten:
5 rode rawits
5 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 lenteui
1/2 sjalot
1/4 rode paprika / 1 rode lombok
1 groene lombok
 
ingrediënten saus:
2 eetl kecap
2 eetl oestersaus
2 eetl suiker
1 theel suiker
2 eetl azijn
1 eetl limoensap
2 eetl rijstwijn
2 eetl kippenbouilon (of dashima)
1/2 eetl sesamolie
 
Bereiding:
Snijd de rawits grof, de knoflook in dunne plakjes, de jahe julienne, de lentui en de sjalot fijn, de paprika en de lombok in kleine blokjes.
Bestrooi de garnalen met het zout en peper. Meng de ingrediënten voor de saus (niet de sesamolie) goed door elkaar en roer totdat de suiker is opgelost. Meng de garnalen met het ei en het zetmeel en bedek alles gelijkmatig.
Verhit in een pan 1000ml olie en frituur de garnalen voorzichtig totdat deze goudbruin zijn (1 minuut) en laat deze uitlekken. Frituur daarna de garnalen nogmaals voor 1 minuut en laat uitlekken.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de rawits, de knoflook, de jahe, de lenteui en de sjalot voor 2 minuten. Voeg dan de lombok en de paprika toe en bak nog 2 minuten. Voeg dan de saus toe en kook dit voor 2 minuten totdat de saus iets is ingedikt. Doe de garnalen erbij en roer totdat de saus vrijwel is opgenomen. Sprenkel de sesamolie erover en serveer.


Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 103 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36337908