Recente reacties

Shaun 2 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Kkanpung Saeu 깐풍새우 - gefrituurde zoete en pittige garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kkanpung Saeu 깐풍새우  
gefrituurde zoete en pittige garnalen

ingrediënten:
500 gr gamba's (22 grote garnalen), schoongemaakt
zout en peper naar smaak
olie
 
ingrediënten beslag:
8 eetl aardappelzetmeel
1 ei
 
groenten:
5 rode rawits
5 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 lenteui
1/2 sjalot
1/4 rode paprika / 1 rode lombok
1 groene lombok
 
ingrediënten saus:
2 eetl kecap
2 eetl oestersaus
2 eetl suiker
1 theel suiker
2 eetl azijn
1 eetl limoensap
2 eetl rijstwijn
2 eetl kippenbouilon (of dashima)
1/2 eetl sesamolie
 
Bereiding:
Snijd de rawits grof, de knoflook in dunne plakjes, de jahe julienne, de lentui en de sjalot fijn, de paprika en de lombok in kleine blokjes.
Bestrooi de garnalen met het zout en peper. Meng de ingrediënten voor de saus (niet de sesamolie) goed door elkaar en roer totdat de suiker is opgelost. Meng de garnalen met het ei en het zetmeel en bedek alles gelijkmatig.
Verhit in een pan 1000ml olie en frituur de garnalen voorzichtig totdat deze goudbruin zijn (1 minuut) en laat deze uitlekken. Frituur daarna de garnalen nogmaals voor 1 minuut en laat uitlekken.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de rawits, de knoflook, de jahe, de lenteui en de sjalot voor 2 minuten. Voeg dan de lombok en de paprika toe en bak nog 2 minuten. Voeg dan de saus toe en kook dit voor 2 minuten totdat de saus iets is ingedikt. Doe de garnalen erbij en roer totdat de saus vrijwel is opgenomen. Sprenkel de sesamolie erover en serveer.


Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 201 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41181961