Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr grofgesneden witte kool
100 gr petehbonen
1 aubergine, in blokjesgesneden
4 grofgesneden tomaten
100 gr sperziebonen
300 ml water
1/4 blok kokoscreme (santen)
5 teentjes knoflook
4 sjalotjes, in ringen gesneden
100 gr garnalen
4 djeruk purut blaadjes
3 lomboks (Spaanse pepers)
3 kemirienoten
Haluskan:
boemboe:
1 theel ketoembar
1/2 theel trassie
zout
3 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Meng de kokoscreme met het water en kook hierin de knoflook en de sjalotten. Wrijf of maal de overige kruiden fijn en voeg dit samen met de kool, de sperziebonen en de petehbonen en voeg dit toe aan het kokoswater. Laat dit nog 5 minuten doorkoken. Voeg dan de aubergine, de garnalen en de djeruk purutblaadjes toe en kook dit totdat de aubergine bijna gaar is. Voeg dan de overige ingrediënten toe en stoof alles zachtjes gaar