Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Geroosterde kip - 五香烤鸡

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Geroosterde kip - 五香烤鸡

Ingrediënten:
1 kip (1800 gr)
2 theel zout
1 theel vijfkruidenpoeder
1/2 theel peper (wit)
1 teentjes knoflook
1 1/2 theel donkere sojasaus
1 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel honing

Bereiding:
Snijd of knip de kip open maar niet door. Druk de kip daarna plat. Pureer de knoflook en meng dit met de vijfkruidenpoeder, het zout en de peper. Wrijf de binnenkant van de kip in met de helft van het mengsel.
Meng 1 theel donkere sojasaus met de rijstwijn en wrijf hiermee de buitenkant van de kip in. Wrijf de buitenkant van de kip daarna in met het overgebleven kruidenmengsel. Laat het daarna tenminste 12 uur intrekken.
Verhit een oven op 200C°, leg de kip op een rek met daaronder wat water en rooster het voor 15 minuten.. Verlaag dan de temperatuur naar 160 C° en rooster het daarna nog voor 20 minuten. Haal de kip daarna uit de oven.
Meng de honing met 1/2 theel sojasaus en wrijf hiermee de kip in. Leg de kip weer in de oven en rooster het nog voor 5 minuten. Verhoog de temperatuur weer naar 200 C° en wrijf de kip nog even in met het honingmengsel en rooster het nog voor 5 minuten totdat het gaar is geworden.
Verwijder de kip uit de oven en laat het nog even 10 minuten rusten. snijd de kip in stukken en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 467 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906240