Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Geroosterde kip - 五香烤鸡

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Geroosterde kip - 五香烤鸡

Ingrediënten:
1 kip (1800 gr)
2 theel zout
1 theel vijfkruidenpoeder
1/2 theel peper (wit)
1 teentjes knoflook
1 1/2 theel donkere sojasaus
1 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel honing

Bereiding:
Snijd of knip de kip open maar niet door. Druk de kip daarna plat. Pureer de knoflook en meng dit met de vijfkruidenpoeder, het zout en de peper. Wrijf de binnenkant van de kip in met de helft van het mengsel.
Meng 1 theel donkere sojasaus met de rijstwijn en wrijf hiermee de buitenkant van de kip in. Wrijf de buitenkant van de kip daarna in met het overgebleven kruidenmengsel. Laat het daarna tenminste 12 uur intrekken.
Verhit een oven op 200C°, leg de kip op een rek met daaronder wat water en rooster het voor 15 minuten.. Verlaag dan de temperatuur naar 160 C° en rooster het daarna nog voor 20 minuten. Haal de kip daarna uit de oven.
Meng de honing met 1/2 theel sojasaus en wrijf hiermee de kip in. Leg de kip weer in de oven en rooster het nog voor 5 minuten. Verhoog de temperatuur weer naar 200 C° en wrijf de kip nog even in met het honingmengsel en rooster het nog voor 5 minuten totdat het gaar is geworden.
Verwijder de kip uit de oven en laat het nog even 10 minuten rusten. snijd de kip in stukken en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 33 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41025245