zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Oseh-Oseh - gestoofd rundvlees
- Udang Petai Balado - pittig gebakken garnalen
- Kalio Hati 2 - lever in kokosmelksaus
- Udang Ijo - groene garnalen
- Gai Sheung Tong - basis kippenbouillon
- Payeh Billeh - Gekruide vis
- Babi Cin - gebakken gekruid varkensvlees met aardappel
- Pallu Kacci - Gekruide cassave bladeren
- Koatgaetang 꽃게탕 - pittige krab stoofpot
- Tomat Rempah Daging - gevulde tomaten
Geroosterde kip - 五香烤鸡


Geroosterde kip - 五香烤鸡
Ingrediënten:
1 kip (1800 gr)
2 theel zout
1 theel vijfkruidenpoeder
1/2 theel peper (wit)
1 teentjes knoflook
1 1/2 theel donkere sojasaus
1 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel honing
Bereiding:
Snijd of knip de kip open maar niet door. Druk de kip daarna plat. Pureer de knoflook en meng dit met de vijfkruidenpoeder, het zout en de peper. Wrijf de binnenkant van de kip in met de helft van het mengsel.
Meng 1 theel donkere sojasaus met de rijstwijn en wrijf hiermee de buitenkant van de kip in. Wrijf de buitenkant van de kip daarna in met het overgebleven kruidenmengsel. Laat het daarna tenminste 12 uur intrekken.
Verhit een oven op 200C°, leg de kip op een rek met daaronder wat water en rooster het voor 15 minuten.. Verlaag dan de temperatuur naar 160 C° en rooster het daarna nog voor 20 minuten. Haal de kip daarna uit de oven.
Meng de honing met 1/2 theel sojasaus en wrijf hiermee de kip in. Leg de kip weer in de oven en rooster het nog voor 5 minuten. Verhoog de temperatuur weer naar 200 C° en wrijf de kip nog even in met het honingmengsel en rooster het nog voor 5 minuten totdat het gaar is geworden.
Verwijder de kip uit de oven en laat het nog even 10 minuten rusten. snijd de kip in stukken en serveer.
Ingrediënten:
1 kip (1800 gr)
2 theel zout
1 theel vijfkruidenpoeder
1/2 theel peper (wit)
1 teentjes knoflook
1 1/2 theel donkere sojasaus
1 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel honing
Bereiding:
Snijd of knip de kip open maar niet door. Druk de kip daarna plat. Pureer de knoflook en meng dit met de vijfkruidenpoeder, het zout en de peper. Wrijf de binnenkant van de kip in met de helft van het mengsel.
Meng 1 theel donkere sojasaus met de rijstwijn en wrijf hiermee de buitenkant van de kip in. Wrijf de buitenkant van de kip daarna in met het overgebleven kruidenmengsel. Laat het daarna tenminste 12 uur intrekken.
Verhit een oven op 200C°, leg de kip op een rek met daaronder wat water en rooster het voor 15 minuten.. Verlaag dan de temperatuur naar 160 C° en rooster het daarna nog voor 20 minuten. Haal de kip daarna uit de oven.
Meng de honing met 1/2 theel sojasaus en wrijf hiermee de kip in. Leg de kip weer in de oven en rooster het nog voor 5 minuten. Verhoog de temperatuur weer naar 200 C° en wrijf de kip nog even in met het honingmengsel en rooster het nog voor 5 minuten totdat het gaar is geworden.
Verwijder de kip uit de oven en laat het nog even 10 minuten rusten. snijd de kip in stukken en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.