Geroosterde kip - 五香烤鸡
Ingrediënten:
1 kip (1800 gr)
2 theel zout
1 theel vijfkruidenpoeder
1/2 theel peper (wit)
1 teentjes knoflook
1 1/2 theel donkere sojasaus
1 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel honing
Bereiding:
Snijd of knip de kip open maar niet door. Druk de kip daarna plat. Pureer de knoflook en meng dit met de vijfkruidenpoeder, het zout en de peper. Wrijf de binnenkant van de kip in met de helft van het mengsel.
Meng 1 theel donkere sojasaus met de rijstwijn en wrijf hiermee de buitenkant van de kip in. Wrijf de buitenkant van de kip daarna in met het overgebleven kruidenmengsel. Laat het daarna tenminste 12 uur intrekken.
Verhit een oven op 200C°, leg de kip op een rek met daaronder wat water en rooster het voor 15 minuten.. Verlaag dan de temperatuur naar 160 C° en rooster het daarna nog voor 20 minuten. Haal de kip daarna uit de oven.
Meng de honing met 1/2 theel sojasaus en wrijf hiermee de kip in. Leg de kip weer in de oven en rooster het nog voor 5 minuten. Verhoog de temperatuur weer naar 200 C° en wrijf de kip nog even in met het honingmengsel en rooster het nog voor 5 minuten totdat het gaar is geworden.
Verwijder de kip uit de oven en laat het nog even 10 minuten rusten. snijd de kip in stukken en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pakis pilitode - Varenspruiten in gekruide kokosmelk
- Rujak Manis
- Ase Tahu Cabe Hejo - gebakken tahu met groene peper
- Gulai kambing - stoofpotje van geitenvlees
- Ayam Bali - balinees kipgerecht
- Acar Ikan 2
- Ayam Panggang Sulawesi - gegrilde kip sulawesi stijl
- Itiak Lado Mudo - gebakken eend in kruidige romige saus
- Udang Petai Balado - pittig gebakken garnalen
- Empal Gepuk Manis Gurih - gebakken sate van rundvlees
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...