Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Cakalang Suwir Manado - warme tonijnsalade uit Manado

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Cakalang Suwir Manado
warme tonijnsalade uit Manado

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr gerookte tonijn
2 pandan blad
1 tomaat
1 theel zout
1 theel palmsuiker
200 ml water
9 jeruk purut blaadjes
2 bosjes kemangi
1/2 theel citroensap
1 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 rode lomboks
5 rode rawits
6 sjalotjes
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de pandan in 3 cm lange stukjes. Snijd de tomaat fijn en versnipper de tonijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de pandan en de tomaat toe en bak dit zacht. Vervolgens de tonijn toevoegen en meng alles goed. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen gevolgd door het water. Meng alles goed en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus indikt. Dan de jeruk purut, de kemangi en het citroensap toevoegen en bak het geheel droog.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 119 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411172