logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Cakalang Suwir Manado
warme tonijnsalade uit Manado

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr gerookte tonijn
2 pandan blad
1 tomaat
1 theel zout
1 theel palmsuiker
200 ml water
9 jeruk purut blaadjes
2 bosjes kemangi
1/2 theel citroensap
1 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 rode lomboks
5 rode rawits
6 sjalotjes
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de pandan in 3 cm lange stukjes. Snijd de tomaat fijn en versnipper de tonijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de pandan en de tomaat toe en bak dit zacht. Vervolgens de tonijn toevoegen en meng alles goed. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen gevolgd door het water. Meng alles goed en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus indikt. Dan de jeruk purut, de kemangi en het citroensap toevoegen en bak het geheel droog.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 119 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154555