Cakalang Suwir Manado
warme tonijnsalade uit Manado
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr gerookte tonijn
2 pandan blad
1 tomaat
1 theel zout
1 theel palmsuiker
200 ml water
9 jeruk purut blaadjes
2 bosjes kemangi
1/2 theel citroensap
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 rode lomboks
5 rode rawits
6 sjalotjes
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de pandan in 3 cm lange stukjes. Snijd de tomaat fijn en versnipper de tonijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de pandan en de tomaat toe en bak dit zacht. Vervolgens de tonijn toevoegen en meng alles goed. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen gevolgd door het water. Meng alles goed en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus indikt. Dan de jeruk purut, de kemangi en het citroensap toevoegen en bak het geheel droog.