Cakalang pedas
pittige tonijn
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gerookte tonijn
2 sereh stengels
1 sinaasappel, sap
1 bosje kemangi
5 blaadjes jeruk purut
2 cm laos
4 cm jahe
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
1 theel trasi
7 rode lomboks
7 rode rawits
1 theel palmsuiker
1 theel zout
8 rode sjalotjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd of pluk de tonijn fijn en in sliertjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, de jahe, de laos en de jerut purut voor 5 minuten. Voeg dan de tonijn, de kemangi en de sinaasappelsap erdoor en bak dit nog 2 minuten.
Laatst gelezen
- Ayam Pekalongan - kip uit Pekalongan (midden Java)
- Ossenhaas in ketjap-oestersaus
- Terong Kecap Pedas - aubergine in een pittige kecapsaus
- Ayam Pelalah
- Sambal Buncis Telur Puyuh - pittige boontjes met eieren
- Katemak - gestoofd rundvlees met cassave en papaya
- Ayam Pelalah - pittig gebakken kip/vleeskuiken uit Bali
- Ayam Kalio
- Botok Teri - vis met gekruide kokos
- Kerrie Jawa 2
Recente reacties

1 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.

11 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
1 months ago 炝炒土豆丝 - pittige roerbak van aardappel
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.

5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
6 months ago Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
kenur = kencur?
oeps, aangepast en bedankt
oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?

7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave

7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
meest gelezen
- Rendang - rendang van rundvlees
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Babi ketjap
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Bami goreng - gebakken mie
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Sponscake - luchtige cake
Cakalang pedas - pittige tonijn


- Gegevens
- Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.