logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...

Cakalang pedas
pittige tonijn


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gerookte tonijn
2 sereh stengels
1 sinaasappel, sap
1 bosje kemangi
5 blaadjes jeruk purut
2 cm laos
4 cm jahe
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
1 theel trasi
7 rode lomboks
7 rode rawits
1 theel palmsuiker
1 theel zout
8 rode sjalotjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd of pluk de tonijn fijn en in sliertjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, de jahe, de laos en de jerut purut voor 5 minuten. Voeg dan de tonijn, de kemangi en de sinaasappelsap erdoor en bak dit nog 2 minuten.

Add comment

Submit

who is online

We have 223 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160361