Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Cakalang pedas - pittige tonijn

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Cakalang pedas
pittige tonijn


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gerookte tonijn
2 sereh stengels
1 sinaasappel, sap
1 bosje kemangi
5 blaadjes jeruk purut
2 cm laos
4 cm jahe
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
1 theel trasi
7 rode lomboks
7 rode rawits
1 theel palmsuiker
1 theel zout
8 rode sjalotjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd of pluk de tonijn fijn en in sliertjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, de jahe, de laos en de jerut purut voor 5 minuten. Voeg dan de tonijn, de kemangi en de sinaasappelsap erdoor en bak dit nog 2 minuten.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 134 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264778