Cakalang pedas
pittige tonijn
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gerookte tonijn
2 sereh stengels
1 sinaasappel, sap
1 bosje kemangi
5 blaadjes jeruk purut
2 cm laos
4 cm jahe
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
1 theel trasi
7 rode lomboks
7 rode rawits
1 theel palmsuiker
1 theel zout
8 rode sjalotjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd of pluk de tonijn fijn en in sliertjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, de jahe, de laos en de jerut purut voor 5 minuten. Voeg dan de tonijn, de kemangi en de sinaasappelsap erdoor en bak dit nog 2 minuten.
Laatst gelezen
- Pais Suung - pittig gekruide oesterzwammen
- Bubur sagu - sago pap
- Ayam Goreng Bumbu Kari - gebakken kip met kerrie
- Sayur bening - Sajoer van Indische spinazie en maïs
- Gobe Betawi - gestoofd rundvlees
- Gule Ikan Bali - viscurry op balinese wijze
- Tumis Telur Ceplok - gesauteerde gebakken ei
- Sateh sisuk - Saté van slakken
- Ayam Kelak Bage - kippensoep uit Mataran
- Ayam Goreng Bumbu Kuning - gebakken gekruide kip
Recente reacties

2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
3 months ago Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
kenur = kencur?
oeps, aangepast en bedankt
oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?

5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave

5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink

6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling

6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....

1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten
@Rens: in het algemeen voor 4 personen
@Rens: in het algemeen voor 4 personen
meest gelezen
- Rendang - rendang van rundvlees
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Babi ketjap
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Bami goreng - gebakken mie
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Sponscake - luchtige cake
Cakalang pedas - pittige tonijn


- Gegevens
- Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.