Cakalang pedas
pittige tonijn
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gerookte tonijn
2 sereh stengels
1 sinaasappel, sap
1 bosje kemangi
5 blaadjes jeruk purut
2 cm laos
4 cm jahe
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
1 theel trasi
7 rode lomboks
7 rode rawits
1 theel palmsuiker
1 theel zout
8 rode sjalotjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd of pluk de tonijn fijn en in sliertjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, de jahe, de laos en de jerut purut voor 5 minuten. Voeg dan de tonijn, de kemangi en de sinaasappelsap erdoor en bak dit nog 2 minuten.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Sa'ut Di Buluh - Kip met bananenmerg
- Oseh-Oseh - gestoofd rundvlees
- Nasi Bakar Bandeng Pedas - pittig geroosterde rijst met vis
- Serutu Wayang - kleine loempia's
- Buncis Tumis Ampela - roerbak van sperziebonen met kip
- Frikadel Bloemkool - bloemkool koekjes
- Iga Masak Keluak - gestoofde gekruide spareribs
- Sambal Udang - een lekkere sambal van garnalen
- Nasi Goreng Paksoi - nasi goreng met paksoi
- Tumis Cuciwis Jamur Kerang - roerbak van cuciwis/spruiten met champignons
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Cakalang pedas - pittige tonijn
- Details
- Copyright: FM Wiedenhoff/KokkieBlanda