Rumbah Indramayu
gestoomde groenten met pindasaus uit Indramayu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kouseband
200 gr kangkung
200 gr kool
200 gr tauge
1 blok tahu
olie
Bumbu Kancang:
ingrediënten pindasaus:
300 gr pinda's
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 rode rawits
3 cm kencur
2 theel zout
2 eetl palmsuiker
2 eetl asamwater
400 ml warm water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en zet apart. Snijd de kouseband, de kangkung, de kool in stukjes. Stoom of kook de groenten gaar en laat uitlekken. Meng de groenten met de tahu en schep de pindadsaus erover.
Saus kacang:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een pasta. Meng dan het water en het asamwater erdoor en meng alles goed.