zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Rendang Udang - rendang van garnalen
- Gai Pu Khao - geflambeerde kip
- Kambing Mekuah - balinees lamsvlees
- Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
- Tumis Kangkung - roerbak van pittige kangkung
- Ayam Kampung Lodho - romige gegrilde pittige kip
- Ayam Pop Padang - gebakken kip met sambal uit Padang
- Nasi Goreng Siram Kikil - gebakken rijs met geurig rundvlees
- Kalio Daging Padang - rundvlees in pittige kokosmelksaus
- Bola daging masak paprika - gehaktballetjes met paprika
Sate Asem-Asem Ayam - sate van kip met ananas


Sate Asem-Asem Ayam
sate van kip met ananas
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 kipfilet/dijen
100 gr ananas
50 gr kokos
2 eetl asamwater
2 eetl olie
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks
4 sjalotjes
1 serai/sereh/citroengras
1/2 theel peper
1/4 theel ketumbar
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en de ananas in stukjes. Rooster de kokos droog in een pan totdat het goudbruin kleurt. Wrijf of maal het daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten en meng dan het asamwater erdoor. Meng dit met de kip en laat het tenminsite 1 uur marineren. Meng dan de kokos erdoor.
Rijg het vlees afwisselend met de ananas aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje goudbruin en gaar.
sate van kip met ananas
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 kipfilet/dijen
100 gr ananas
50 gr kokos
2 eetl asamwater
2 eetl olie
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks
4 sjalotjes
1 serai/sereh/citroengras
1/2 theel peper
1/4 theel ketumbar
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en de ananas in stukjes. Rooster de kokos droog in een pan totdat het goudbruin kleurt. Wrijf of maal het daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten en meng dan het asamwater erdoor. Meng dit met de kip en laat het tenminsite 1 uur marineren. Meng dan de kokos erdoor.
Rijg het vlees afwisselend met de ananas aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje goudbruin en gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.