Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sate Asem-Asem Ayam - sate van kip met ananas

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Asem-Asem Ayam
sate van kip met ananas

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 kipfilet/dijen
100 gr ananas
50 gr kokos
2 eetl asamwater
2 eetl olie
sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks
4 sjalotjes
1 serai/sereh/citroengras
1/2 theel peper
1/4 theel ketumbar
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en de ananas in stukjes. Rooster de kokos droog in een pan totdat het goudbruin kleurt. Wrijf of maal het daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten en meng dan het asamwater erdoor. Meng dit met de kip en laat het tenminsite 1 uur marineren. Meng dan de kokos erdoor.
Rijg het vlees afwisselend met de ananas aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje goudbruin en gaar.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 165 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41067395