Soep met sambal kemiri
Benodigdheden:
900 gr runderorgaanvlees
1 lente-uitje
1 takje selderieblad
3 eetl. olie
1 theel, witte peper
500 ml water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Taburan:
garnering:
gebakken sjalotjes
sambal kemiri
Cara Membuat:
bereiding:
Kook eerst het vlees met ruim water in 60 minuten gaar. Laat het vlees uitlekken en snijd het dan in kleine stukjes. Wrijf of mal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg het vlees en peper toe en bak dit nog 3 minuten. Dan het water toevoegen en zout naar smaak en zachtjes laten koken. snijd de lente-ui in stukjes en de selderij grof. Verdeel in soepkommen de lente-ui en selderij en giet de soep erover. Garneer met bawang goreng en voeg sambal kemiri naar smaak toe
900 gr runderorgaanvlees
1 lente-uitje
1 takje selderieblad
3 eetl. olie
1 theel, witte peper
500 ml water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Taburan:
garnering:
gebakken sjalotjes
sambal kemiri
Cara Membuat:
bereiding:
Kook eerst het vlees met ruim water in 60 minuten gaar. Laat het vlees uitlekken en snijd het dan in kleine stukjes. Wrijf of mal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg het vlees en peper toe en bak dit nog 3 minuten. Dan het water toevoegen en zout naar smaak en zachtjes laten koken. snijd de lente-ui in stukjes en de selderij grof. Verdeel in soepkommen de lente-ui en selderij en giet de soep erover. Garneer met bawang goreng en voeg sambal kemiri naar smaak toe