banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 6 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Soto sulung-Soep met sambal kemiri
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Soto sulung
Soep met sambal kemiri
Benodigdheden:
900 gr runderorgaanvlees
1 lente-uitje
1 takje selderieblad
3 eetl. olie
1 theel, witte peper
500 ml water
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Taburan:
garnering:
gebakken sjalotjes
sambal kemiri

Cara Membuat:
bereiding:
Kook eerst het vlees met ruim water in 60 minuten gaar. Laat het vlees uitlekken en snijd het dan in kleine stukjes. Wrijf of mal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg het vlees en peper toe en bak dit nog 3 minuten. Dan het water toevoegen en zout naar smaak en zachtjes laten koken. snijd de lente-ui in stukjes en de selderij grof. Verdeel in soepkommen de lente-ui en selderij en giet de soep erover. Garneer met bawang goreng en voeg sambal kemiri naar smaak toe
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 134 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39098447