Bundu Daging
gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 serehstengel, gekneusd
300 ml santen cair (dunne kokosmelk)
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 salam blaadjes
zout naar smaak
peper naar smaak
3 cm laos, gekneusd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook en de sjalotten fijn. Snijd het vlees in stukjes en meng dit met de knoflook, de sjalotten, de peper en het zout en laat het tenminste 60 minuten marineren. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de de laos, de sereh en de salam toe. Vervolgens het vlees en laat het geheel zachtjes stoven totdat het vlees gaar is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan masak kluwek - meerval gestoofd in een kruidige kluwek saus
- Ayam Kecap Jepang - gebakken kip in sojasaus
- Roerbak van varkensvlees met groene peper 青椒炒肉
- Daging Masak Hong - gemarineerd gekruid rundvlees
- Gai Pad Gratiem Prik - knoflook en peper kip
- Smoor lidah
- Pasteitjes
- Pallu Butu - kolak uit Makasar
- Kwee bolah - koekballetjes
- Kwee lapis 2 - kokosmelkpudding in laagjes
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...