logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Buntut Asam Padeh
ossenstaart in een frisse pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr ossenstaart
13 rode lomboks
6 cm laos
5 jeruk purut blaadjes
3 salam blaadjes
1 sereh/citroengras
3 asam kandis
5 belimbing wuluh
1 kunyit blad
2000 ml water (kokend)

Haluskan:
bumbu:
11 teentjes knoflook
8 sjalotjes
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ossenstaart in stukken en leg deze in water en laat het tenminste 1 uur staan. Spoel daarna af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks fijn. Halveer de belimbimg wuluh.
Meng in een pan het vlees met de bumbu, de lomboks, de laos, de jeruk purut, de salam, de sereh, het kunyit blad en de asam kandis en bak dit zachtjes droog. Dan het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus indikt. Voeg dan de belimbing wuluh toe en kook deze zacht. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 119 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175964