ossenstaart in een frisse pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr ossenstaart
13 rode lomboks
6 cm laos
5 jeruk purut blaadjes
3 salam blaadjes
1 sereh/citroengras
3 asam kandis
5 belimbing wuluh
1 kunyit blad
2000 ml water (kokend)
Haluskan:
bumbu:
11 teentjes knoflook
8 sjalotjes
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ossenstaart in stukken en leg deze in water en laat het tenminste 1 uur staan. Spoel daarna af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks fijn. Halveer de belimbimg wuluh.
Meng in een pan het vlees met de bumbu, de lomboks, de laos, de jeruk purut, de salam, de sereh, het kunyit blad en de asam kandis en bak dit zachtjes droog. Dan het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus indikt. Voeg dan de belimbing wuluh toe en kook deze zacht. Serveer.