Buntut Asem Pedas
ossenstaart in een kruidige licht zurige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr ossenstaart
3 teentjes knoflook
1 sjalot
2 cm jahe
1 groen paprika
150 gr ananas
1 eetl oestersaus
3 eetl saus sambal (zie recept)
3 eetl saus tomat (zie recept)
1 theel palsmuiker
1 theel zout
1/2 theel peper
1000 ml water
1 citroen, sap
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken, hak de knoflook en de sjalot fijn en snijd de paprika en de ananas in stukken.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalot samen met de jahe voor 2 minuten. Voeg dan de paprika toe en bak dit 1 minuut mee. Dan het vlees toevoegen en bak dit rondom bruin. Dan de oestersaus, de saus sambal, de saus tomaat, de palmsuiker, het zout en de peper toe en meng alles goed door elkaar. Dan langzaam het water toevoegen en kook het geheel gaar. Schep dan de ananas en het citroensap erdoor en serveer.