logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Cocoh ayam
Geroosterde gepocheerde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel, asem
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 salamblaadjes

Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
6 rode lomboks
2 cm laos
2 cm kencur
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel, trasi bakar
1,5 theel, asem

Cara membuat:
bereiding:
Meng wat zout en de asem door elkaar. Smeer hiermee de in stukken gesneden kip in. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit een wok/wadjan en meng de boemboe met de kokosmelk, de sereh en de salamblaadjes hierin. Voeg dan de kip toe en laat dit 15 minuten zachtjes stoven totdat de kokosmelk is verdampt.
Rooster dan de kip gaar en bruin boven een houtskoolvuurtjes. Druppel de rest van het vocht/kruiden tijdens het roosteren op de kippenstukken.

Add comment

Submit

who is online

We have 82 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397555