banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Semur daging sapi - kruidig stoofpotje met rundvlees en aardappelen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Semur daging sapi
kruidig stoofpotje met rundvlees en aardappelen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
300 gr aardappelen
10 eetl kecap manis
4 cm laos
5 salam blad
4 sereh stengels
1 theel zout
1 theel peper
1 theel jinten
500 ml water
 
Haluskan:
bumbu:
5 cm jahe
13 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1/2 theel trasi
7 kemiri, geroosterd
 
Taburan:
garnering:
5 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes en de aardappelen in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rooster de peper en de jinten en wrijf deze fijn.
Meng het vlees met de bumbu, het zout, de kecap en de olie. Verhit een pan en voeg het vlees samen met de marinade, de laos, de sereh en het water toe en laat dit langszaam sudderen totdat het vlees gaar wordt. Dan de aardappelen toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen. Meng dan de peper en de jinten erdoor.
Besprenkel het met de bawang goreng en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 205 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39033628