banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 19 days ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
Icon Write a comment
Sate Babat Manis Gurih - zoete sate van rumen
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sate Babat Manis Gurih
zoete sate van rumen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rumen/pens
4 salam blad
3 cm jahe
300 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
2 eetl kecap manis
1/4 theel zout
1 theel palmsuiker
1 eetl olie
water
10 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water samen met de rumen, 2 salam blad en 1 cm jahe en kook de rumen gaar. Giet af en snijd de rumen in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de salam en de jahe voor 6 minuten. Voeg dan de kecap en de rumen toe en meng goed.
Vervolgens de kokosmelk, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het verder gaar. Laat het daarna afkoelen.
Rijg de rumen aan de stokjes en rooster deze bruin boven een houtskoolvuurtje en besprenkel het regelmatig met de saus.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 76 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39618956