banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

KokkieBlanda 5 hours ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Peter PvW 16 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Carla 26 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sate Babat Manis Gurih
zoete sate van rumen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rumen/pens
4 salam blad
3 cm jahe
300 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
2 eetl kecap manis
1/4 theel zout
1 theel palmsuiker
1 eetl olie
water
10 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water samen met de rumen, 2 salam blad en 1 cm jahe en kook de rumen gaar. Giet af en snijd de rumen in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de salam en de jahe voor 6 minuten. Voeg dan de kecap en de rumen toe en meng goed.
Vervolgens de kokosmelk, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het verder gaar. Laat het daarna afkoelen.
Rijg de rumen aan de stokjes en rooster deze bruin boven een houtskoolvuurtje en besprenkel het regelmatig met de saus.

Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 119 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36230141