basis satésaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rauwe pinda's
7 tenen knoflook
9 rawits
10 kencur
125 gr gule jawa/bali (palmsuiker)
2000 ml kokosmelk
4 eetl ketjap asin
1 eetl limoensap
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken sjalotjes)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de voor 2 minuten gebakken pinda's met de knoflook, de rawits, de kencur en de gule jawa fijn tot een boemboe (pasta).
Verhit een wok/wadjan en schep de boemboe samen met de kokosmelk en de ketjap asin in de wok/wadjan. Zodra het geheel kookt het vuur temperen en laat dit nog een uur zachtjes onafgesloten sudderen.
Roer de saus regelmatig om, om aanbakken te voorkomen. voeg op het laatst de limoensap toe en bestooi de saus voor het opdienen met de bawang goreng.
ingrediënten:
500 gr rauwe pinda's
7 tenen knoflook
9 rawits
10 kencur
125 gr gule jawa/bali (palmsuiker)
2000 ml kokosmelk
4 eetl ketjap asin
1 eetl limoensap
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken sjalotjes)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de voor 2 minuten gebakken pinda's met de knoflook, de rawits, de kencur en de gule jawa fijn tot een boemboe (pasta).
Verhit een wok/wadjan en schep de boemboe samen met de kokosmelk en de ketjap asin in de wok/wadjan. Zodra het geheel kookt het vuur temperen en laat dit nog een uur zachtjes onafgesloten sudderen.
Roer de saus regelmatig om, om aanbakken te voorkomen. voeg op het laatst de limoensap toe en bestooi de saus voor het opdienen met de bawang goreng.