logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Udang Asem Pedas
Pittig garnalengerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gepelde garnalen
3 groene lomboks
15 rawits
3 tomaten
1 eetl. asem
1000 ml water
3 limoenen (sap)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
5 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaten in partjes en de groene lomboks in reepjes. Verhit in een pan het water samen met de boemboe. Voeg dan de groene lomboks, de rawits, de tomaten en de asem en kook dit zachtjes voor 5 minuten. Dan de garnalen, de asem, het zout en het limoensap toevoegen en dit alles nog 3 minuten laten sudderen totdat de garnalen gaar zijn.

Add comment

Submit

who is online

We have 319 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421550