Pittig garnalengerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gepelde garnalen
3 groene lomboks
15 rawits
3 tomaten
1 eetl. asem
1000 ml water
3 limoenen (sap)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaten in partjes en de groene lomboks in reepjes. Verhit in een pan het water samen met de boemboe. Voeg dan de groene lomboks, de rawits, de tomaten en de asem en kook dit zachtjes voor 5 minuten. Dan de garnalen, de asem, het zout en het limoensap toevoegen en dit alles nog 3 minuten laten sudderen totdat de garnalen gaar zijn.
ingrediënten:
500 gr gepelde garnalen
3 groene lomboks
15 rawits
3 tomaten
1 eetl. asem
1000 ml water
3 limoenen (sap)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaten in partjes en de groene lomboks in reepjes. Verhit in een pan het water samen met de boemboe. Voeg dan de groene lomboks, de rawits, de tomaten en de asem en kook dit zachtjes voor 5 minuten. Dan de garnalen, de asem, het zout en het limoensap toevoegen en dit alles nog 3 minuten laten sudderen totdat de garnalen gaar zijn.