Udang Asam Pedas
pittige garnalen uit Kalimantan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1250 ml water
500 gr grote garnalen / tijger garnalen
5 teentjes knoflook
5 sjalotjes
4 jeruk purut blaadjes
1 eetl asemwater
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
5 rode rawits
1/2 theel peper
1 theel trassi
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg de koppen en schillen van de garnalen toe en kook het geheel totdat er nog 1000ml bouillon is. Zeef de bouillon. Breng de bouillon weer aan de kook en voeg de knoflook, de sjalotjes, de jeruk purut blaadjes en de bumbu toe en kook dit voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen en het asemwater toe en kook het geheel totdat de garnalen gaar zijn. Schep de garnalen eruit en serveer.