banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon Write a comment
Udang Asam Pedas - pittige garnalen uit Kalimantan
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Udang Asam Pedas
pittige garnalen uit Kalimantan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1250 ml water
500 gr grote garnalen / tijger garnalen
5 teentjes knoflook
5 sjalotjes
4 jeruk purut blaadjes
1 eetl asemwater
 
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
5 rode rawits
1/2 theel peper
1 theel trassi
1 theel zout
1 theel palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg de koppen en schillen van de garnalen toe en kook het geheel totdat er nog 1000ml bouillon is. Zeef de bouillon. Breng de bouillon weer aan de kook en voeg de knoflook, de sjalotjes, de jeruk purut blaadjes en de bumbu toe en kook dit voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen en het asemwater toe en kook het geheel totdat de garnalen gaar zijn. Schep de garnalen eruit en serveer.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 167 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38389263