logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Lazi

benodigheden:
250 gram kip- of kalkoenfilet
1 eiwit
1 eetl maizena
zout, peper
3 cm gember (jahe/djahé)
1 rode paprika
3 kleine rode of groene rawits (pepertjes)

saus:
1 1/2 eetl sherry
1 theel suiker
1 1/2 eetl Chinese sojasaus
1 1/2 eetl Hoisin saus
150 ml kippenbouillon
1 theel maïzena
5 teentjes knoflook, fijngesneden
3 sjalotjes, fijngesneden
1 theel sesamolie
1 gesneden prei (ruitvorming)

Bereiding:
Snijd de filet in blokjes. Roer het eiwit los en voeg daar de maizena en zout en peper beetje voor beetje toe. Schep vervolgens de stukjes kip erdoor en laat het vlees 15 minuten marineren. Snijd de gemberwortel in dunne reepjes, de paprika in blokjes, de rawits fijn en de prei liefst in ruitjes.
Breng voor de saus de sherry met suiker, Hoisin saus en bouillon rustig aan de kook. Maak de maizena met water aan en roer deze oplossing door de saus en laat het mengsel koken tot de saus licht gebonden is. Houd vervolgens de saus warm.
Verhit de olie in de wok/wadjan en bak de filetstukjes in kleine porties, lichtbruin. Laat het vlees uitlekken op keukenpapier. Bak in de wok/wadjan de gember samen met de paprika, prei, knoflook, rawits en uitjes glazig. Breng het op smaak. Meng de gebakken filet erdoor. Voeg vervolgens twee eetlepels van de saus erbij en roerbak het geheel even door. Leg dan de gebakken filetstukjes op een warme schaal en schep hier de saus over.

Add comment

Submit

who is online

We have 78 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176473