banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Lazi

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Lazi

benodigheden:
250 gram kip- of kalkoenfilet
1 eiwit
1 eetl maizena
zout, peper
3 cm gember (jahe/djahé)
1 rode paprika
3 kleine rode of groene rawits (pepertjes)

saus:
1 1/2 eetl sherry
1 theel suiker
1 1/2 eetl Chinese sojasaus
1 1/2 eetl Hoisin saus
150 ml kippenbouillon
1 theel maïzena
5 teentjes knoflook, fijngesneden
3 sjalotjes, fijngesneden
1 theel sesamolie
1 gesneden prei (ruitvorming)

Bereiding:
Snijd de filet in blokjes. Roer het eiwit los en voeg daar de maizena en zout en peper beetje voor beetje toe. Schep vervolgens de stukjes kip erdoor en laat het vlees 15 minuten marineren. Snijd de gemberwortel in dunne reepjes, de paprika in blokjes, de rawits fijn en de prei liefst in ruitjes.
Breng voor de saus de sherry met suiker, Hoisin saus en bouillon rustig aan de kook. Maak de maizena met water aan en roer deze oplossing door de saus en laat het mengsel koken tot de saus licht gebonden is. Houd vervolgens de saus warm.
Verhit de olie in de wok/wadjan en bak de filetstukjes in kleine porties, lichtbruin. Laat het vlees uitlekken op keukenpapier. Bak in de wok/wadjan de gember samen met de paprika, prei, knoflook, rawits en uitjes glazig. Breng het op smaak. Meng de gebakken filet erdoor. Voeg vervolgens twee eetlepels van de saus erbij en roerbak het geheel even door. Leg dan de gebakken filetstukjes op een warme schaal en schep hier de saus over.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 82 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39783060