Pittig gebakken grote garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. olie
4 salam blaadjes
3 limoenen (sap)
450 gr grote garnalen (tijgergarnalen)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel. asem
zout naar smaak
suiker
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. trasi bakar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
10 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Pel de garnalen maar laat de staarten zitten en verwijder het zwarte darmkanaal. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boembe met de salam en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout, de suiker en de asem toe en stoof dit voor 3 minuten. Dan de garnalen en het limoensap toevoegen en dit nog 6 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. olie
4 salam blaadjes
3 limoenen (sap)
450 gr grote garnalen (tijgergarnalen)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel. asem
zout naar smaak
suiker
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. trasi bakar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
10 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Pel de garnalen maar laat de staarten zitten en verwijder het zwarte darmkanaal. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boembe met de salam en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout, de suiker en de asem toe en stoof dit voor 3 minuten. Dan de garnalen en het limoensap toevoegen en dit nog 6 minuten laten sudderen.