logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Udang pelalah
Pittig gebakken grote garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. olie
4 salam blaadjes
3 limoenen (sap)
450 gr grote garnalen (tijgergarnalen)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel. asem
zout naar smaak
suiker

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. trasi bakar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
10 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Pel de garnalen maar laat de staarten zitten en verwijder het zwarte darmkanaal. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boembe met de salam en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout, de suiker en de asem toe en stoof dit voor 3 minuten. Dan de garnalen en het limoensap toevoegen en dit nog 6 minuten laten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 116 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392271